Yaş Çayda 1. Sürgün Devam Ederken ÇAYKUR Geçen Yılı Geride Bıraktı!

ÇAYKUR, Doğu Karadeniz'de yaş çay üretimi yapılan Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu'da birinci sürgün alımlarını aralıksız sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.06.2024

Yaş Çayda 1. Sürgün Devam Ederken ÇAYKUR Geçen Yılı Geride Bıraktı!

2024 yılı alımlarını 4 Mayıs'ta serbest alımla kontenjansız açan ve alımları aynı şekilde sürdüren ÇAYKUR, bu sayede üreticilerin özel sektöre düşük fiyatla çay satılmasının önüne geçerek üreticilerin zor durumda kalmalarını engelledi.

Birinci sürgünde şu ana kadar üreticilerden 202 bin ton yaş çay alan ÇAYKUR, birinci sürgünün devam etmesine rağmen geçen yılı geride bıraktı. ÇAYKUR, 2023 yılında birinci sürgün yaş çay alım kampanyasını yaklaşık 195 bin ton alımla tamamlamıştı. ÇAYKUR’un yaş çay alımları halen birinci sürgünde devam ediyor. ÇAYKUR, birinci sürgünde 10 bin ton daha çay alması durumunda, 2022 yılı birinci sürgün döneminde aldığı 212 bin ton yaş çayı da geride bırakmış olacak.

Yaş çay hasadını büyük ölçüde tamamlayan üreticilerden dolayı ÇAYKUR'un günlük yaş çay alımlarının 3 bin ton seviyelerine düştüğü öğrenildi.

ÇAYKUR, günlük 9 bin 250 ton yaş çay işleme kapasitesi olmasına rağmen kontenjana geçmemek ve üreticinin özel sektöre yönlenmesini engellemek için birinci sürgün alımlarında günlük 10 bin ton üzerine çıktı. Birkaç gün bu şekilde alım yapan ÇAYKUR, daha sonra ise 12 bin tonun üzerinde çay alınca aldığı çayları işleyebilmek için geçici süreliğine dekara 50 kg kontenjan uyguladı.

Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’den önceki yıllarda 10 kg hatta 5 ve 7 kg kontenjan uygulayan ÇAYKUR, Alim’in Genel Müdürlüğü döneminde ise 15 kg kontenjanın altına düşmezken bu yıl bir aydır devam eden ilk sürgünde ise sadece 1 haftalık sürede 50 kg kontenjan uyguladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar