31 Mart seçimlerinin kazananı Hilmi Güler

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

info@karadenizekonomi.com / 1.04.2019

31 Mart seçimlerinin kazananı Hilmi Güler

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

200 bin oy alıp almayacağı tartışılan Güler, resmi olmayan kesin sonuçlar ve saat 23:30 itibarı ile 246 binin üzerinde oy alarak Ordu'nun yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'daki seçimlerin galibi oldu. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre yüzde 57'lik oy oranı ve 246 bin 355 oy alan Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı oldu.

Başkan Hilmi Güler, önce AK Parti Ordu İl Başkanlığı önünde bekleyen kalabalığa hitap etti, bu süreçte emek harcayan herkese teşekkür etti. Partililerin konvoylarla şehir gezileri yapmalarını istemedi, "Seçimin kaybedenlerini de düşünmemiz lazım" dedi. 

‘’ORDU BENİM ŞEHRİM’’

Güler açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ordu'da tecrübeli bir ekip var. Bunlarla konuşacağız, bazı düzenlemeler yapacağız. Neticede bana bir emanet şehir önerildi, dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın teklifini kabul ederek geldim. Hep bahsediyorum, Endülüs'ü fetheden Tarık Bin Ziyad, biliyorsunuz Cebeli Tarık'tan geçerken gemileri yakmış, geriye dönüş olmasın diye. Biz de gemileri yaktık geldik. O niyetle geldim. Ordu benim şehrim. Buraya hizmet etmekten gurur duyacağım, şeref duyacağım."

‘’DEĞERLERE ÖNEM VERDİM’’

"Her seçim kazanılmak için yapılır, ama ben dikkat ederseniz hep ölçülü bir tavırla yaptım. Çünkü kendi şehrim. Burada kazanmak için her yol mübah demedim. Orada ilkelere çok önem verdim. Zaman zaman siyaseti şekillendirmek isteyen, ayar vermek isteyen kişilere izin vermedim. Çünkü duruş çok önemli. Herşeye rağmen kazanmak değil, ben değerlere çok önem verdim." 

‘’ORDU, ORDULULAR TARAFINDAN YÖNETİLECEK’’

"Çok uzunca bir süre hiç taviz vermeden ve sonuna kadar bunu sürdürerek eyilmeden, bükülmeden bu işi yaptık. Bundan sonra da Ordu'da çok şeffaf bir yönetim olacak. Ordu yöneten olacak, yönetilen olmayacak. Liyakatli insanlar olacak. Hakkaniyeti esas alacağız ve herkesin belediye başkanı olacağım, ama tek bir şart var. Dürüstlük, çalışkanlık ve aynı zamanda şeffaflık. Bunların üçünden taviz yok. Herkes haddini bilecek, sınırlarını bilecek. Biz de bileceğiz. Herkes tanımlı hareket edecek. Ordu, Ordulular tarafından yönetilecek. Burası kesin. Herkes proje odaklı çalışacak. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız. Bu işin şakası yok ve kesin kararlılığımız var. Herşey Ordu'nun başarısı ve yükselmesi için olacak." 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar