​OKTAY ÇANAK DANIŞMANLARI SUÇLADI

“KURTULMUŞ YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR”

info@karadenizekonomi.com / 3.07.2017

​OKTAY ÇANAK DANIŞMANLARI SUÇLADI
  • ·Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu’da parti içi anlaşmazlıkları yanıtladı. Çanak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un danışmanları tarafından yanlış yönlendirildiğini ileri sürerek, “O arkadaşlar A müdürü, B sekreteri gibi isimlerle uğraşacaklarına mega projelerle uğraşsınlar” dedi.

Ordu Ak Parti Milletvekili Oktay Çanak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un danışmanlarının Ordu’daki resmi dairelere ilişkin hatalı inisiyatif kullanmasını eleştirdi. Yerel bir televizyon kanalına konuk olan Çanak, Numan Kurtulmuş’un makamından kaynaklanan gücünü Ordulular olarak proje ve hizmet üretimi için kullanamadıklarından yakındı.

Çanak, “Biz şu anda çevre yolunu, hastaneyi, tramvayı, treni konuşmalıyız. Öncelikle belirteyim Sayın Başbakan Yardımcımız siyasetçi, onu tartışmıyorum; karakterli bir insan. Benim burada sitem edip eleştirdiğim konu şu, kendisini buraya gelip bu meseleleri sorup soruşturan danışan arkadaşların bence yanlış bir yönlendirmesi var. A Müdürü, B Sekreteri gibi isimlerle uğraşacağına o arkadaşlar gidip ilimizin mega projeleri ile uğraşsınlar. Örneğin çevre yolunun ikinci etabı gibi. Başbakan Yardımcımızın masasına birilerinin bu konuları koyması lazım. Numan Beyin gündemi zaten yoğun ama neticede o da Ordu milletvekili, bu insanların oyları ile milletvekili seçildik. Buraya bir vefa borcumuz var. Hizmet borcumuz var” diye konuştu.

Davul bizim boynumuzda

Numan Kurtulmuş’un danışmanlarına yönelik eleştirilerini sürdüren Çanak, “Bu danışmanlar ‘Ordu’yu tanıyan milletvekilleri var, siyasetçiler var’ diyecekler. Sonuçta davul benim boynumda, il başkanımızın boynunda. Vatandaşlarla yüzyüze gelen biziz. İlçelerin derdini ilçe başkanı bilir. İlçe başkanının müdürle işi olmaz, eğer vatandaş rahatsızsa ilçe başkanı s orun yapar. Ama sen burada değilsin, buralı da değilsin. Seni iki üç tane uyanık adam elinin altına alır yönetmeye kalkarsa bu olmaz” dedi.

Bu makamın değerlendirilmesi gerekir

Çanak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un güçlü bir makama sahip olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederken, “Danışman arkadaşlar buraya mesai harcıyorsa, Numan Beyin değerli makamını, ‘Sayın Başbakan Yardımcım, Çevre Yolunun İkinci etabı şu problemle karşı karşıya, Sayın Lütfü Elvan’la görüşme yapmanız lazım. Telefonunu bağlıyorum’ demesi gerekir. Bizim Numan Beyi böyle değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

İkibuçuk yıl geçti ortada bir şey yok

Özellikle atamalar konusunda müdahil olan danışmanların Numan Kurtulmuş’u yanlış yönlendirdiğini vurgulayan Çanak şöyle dedi: “Danışmanlara da söyledim. İkibuçuk yıl geçti bir şey yok ortada. Büyükşehir bir şey yapacak, Ordu olarak bizler onun üzerinde yürüyeceğiz. Biz de projeler konusunda bir şeyler yapalım ki; Numan Beyin bu konuda çok gücü var. Allah için ilgisi de var. Önüne bir konu geldiğinde işi gücü bırakıp ilgileniyor. Ama bunu ona göstermek lazım. Danışmanları Ordu’yla ilgili konulara iki saat ayırsalar biz Ordu’da amiyane tabiri ile at başı gideriz.” KEMAL ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar