Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz 2023'te Ay'a gitmek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ay’a ilk temasın gerçekleştirileceğini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 10.02.2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz 2023'te Ay'a gitmek

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etaptaki hedefin Cumhuriyet'in 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmek olduğunu açıkladı.

Bu hedefi iki aşamada bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, ilk aşamada 2023 yılının sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşlenen özgün ve milli hibrit roketle Ay’a ulaşarak sert bir iniş gerçekleştirileceğini belirtti.

“AL BAYRAĞIMIZI AY’A GÖNDERMENİN GURURUNU YAŞAYACAĞIZ”

İkinci aşamayla ilgili de bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Uzay aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı uluslararası işbirliğiyle hayata geçirmiş olacağız. Hem Ay’a ulaşan hem de Ay misyonu için gerekli bilgileri toplayan ülkelerden biri olacağız. 2028 senesinde ikinci aşamada aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı bu defa kendi milli roketleriyle planlıyoruz. Ay’a yumuşak inişi sağladığımız zaman bu aşamada bilimsel faaliyetler yapabilen sayılı ülkelerden biri olmuş olacağız. Medeniyet coğrafyamızın sembolü olan al bayrağımızı aya göndermenin gururunu yaşamış olacağız. Fırlatma, roket ve kontrol teknolojilerindeki atılımlarımız kaldıraç görevi görecektir. Buna göre milli ve yerli olarak geliştirdiğimiz alt sistemlerin ticarileştirilmesinin önü açılacak. Yakın zamanda Ay’a iniş denemeleri başarısızlıkla sonuçlananları gördük. Türk mühendislerin bu görevin üstesinden geleceğine yürekten inanıyorum.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar