CUMHURBAŞKANI’NDAN DİKEY YAPILAŞMA UYARISI;

LÜTFEN MÜSAADE ETMEYİN!

info@karadenizekonomi.com / 21.11.2017

CUMHURBAŞKANI’NDAN DİKEY YAPILAŞMA UYARISI;
  • Cumhurbaşkanının “Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim” uyarısının ne anlama geldiğini Ordu Şehir Plâncıları Odası Başkanı Birol Yılmaz gazetemiz için değerlendirdi.

ORDU’DA TOKİ İLE BAŞLADI

BİROL YILMAZ: “Ordu özelinde konuyu ele alacak olursak bazı ilçelerimizde bu tür dikey yapılaşmanın kötü örnekleri maalesef mevcuttur. Her ne şartla olursa olsun plân kararı ile yapı yükseklikleri serbest bırakılmamalıdır. Bu konuda belediyelerimizi eleştirmeden önce bu yapı nizamının ilk olarak Altınordu ilçemizde imar plânı da TOKİ tarafından re ’sen onaylanan TOKİ konutları için verildiğini belirtmek isterim.”

DİKEY YAPILAŞMAYI TETİKLEYEN NEDENLER

Yılmaz, ülkemizde Dikey Yapılaşmayı tetikleyen nedenleri de şöyle sıraladı: “Şehirleşme hızının çok yüksek olması. Kentsel dönüşüm için arsalara ilave inşaat haklarının verilmesi. TOKİ’nin mimari kaygıdan uzak tek tip konut projeleri. Yüksek nitelikli konut (Rezidans) projeleri. Zeminde daha fazla açık alan bırakma düşüncesi. Tarıma elverişli toprakların imara açılmaması.” 

KEMAL ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar