İş dünyasından Kudüs için birlik çağrısı

OGİD : Kabul edilemez

info@karadenizekonomi.com / 11.12.2017

İş dünyasından Kudüs için birlik çağrısı

ABD’nin Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak ilan etmesine tepki gösteren OGİD, skandal açıklama karşısında Müslüman aleminin yanındayız dedi ve birlik çağrısı yaptı. 

OGİD Başkanı Samet Aktaş : Biz Müslümanlar için en kutsal yerlerden kabul ettiğimiz Mescid_i Aksa ve Kubbet’üs Sahra’nın bulunduğu Harem-üs Şerif’in de yer aldığı Kudüs’ü ABD’nin İsrail’in başkenti olarak tanıması kesinlikle kabul edilemez ve vicdanları yaralayan bir açıklama olmuştur. Bölgede 1967 yılında İsrail tarafından başlatılan işgalin sonucu bugünlerde Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması kadar bir vahim olaya varmıştır. Amerika tarafından yapılan bu talihsiz açıklama sadece biz Müslümanların değil Birleşmiş Milletlerin de kabul etmediği bir durumdur. ABD’nin aldığı karar bölgede daha fazla kan akıtmaktan başka bir yere varmayacaktır. Skandal açıklama karşısında Müslüman aleminin ve Türk hükümetinin sonuna kadar yanındayız. Amerika’nın bizim hükmümüzde yok saydığımız kararı kirli emellerine ulaşamadan sonuçsuz kalacaktır. Ordulu Genç Girişimci İş Adamları olarak Türkiye’yi Kudüs için daha fazla birliğe ve beraberliğe davet ediyoruz.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar