İYİ Partiye izdiham var
İYİ Parti'nin Ordu kurucu İl Başkanı Tevfik Karabulut, Türkiyenin yeni bir siyasi soluğa ve siyasal çıkışa ihtiyacı olduğunu, Türk siyasetinin tıkandığını, bu durum karşısında yeni bir harekete ihtiyaç duyulması üzerine İYİ Partinin yapılandığını söyled
info@karadenizekonomi.com / 3.01.2018
Meral Akşenerin liderliğinde kurulan İYİ Parti Ordudaki örgütlenmesini İl Başkanı Tevfik Karabulut başkanlığında yapıyor. Karabulut, İl düzeyindeki teşkilatlanmanın 15 Ocak tarihine kadar bitirileceğini açıkladı.
Karadeniz Ekonomi Gazetesini ziyaret eden Başkan Karabulut, İlk işimiz Orduda güçlü ve halkın tüm kesimlerinin kendisini ait hissedeceği bir teşkilat yapısını oluşturmak. Şu anda Orduda ve 10 ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık. İYİ Parti kuruluş sürecine yönelik aldığımız geri dönüşler çok olumlu. Partimize toplumun tüm kesimlerinden, tüm partilerden ve tüm görüşlerden büyük bir ilgi var. İYİ Partinin hareket noktası da zaten 80 milyonun partisi olmaktır diye konuştu.
İdeolojiler dönemi bitti artık
Toplum maalesef kamplaştırıldı. Bu kamplaştırmalar üzerine siyasal yapılar oluşturuldu. Bu kamplaştırmalar ve gerginlikler keskinleştirilerek de siyaset yürütüldü. Ben eskiden beri sağ sol kamplaşmasına çok karşı oldum. Rahmetli Cemil Meriçin dediği gibi bu meseleler bize giydirilen deli gömleğiydi. Bu nedenle İYİ Parti tüm bu yaklaşımları yıkan bir anlayışla yola çıktı.
Türk halkı kavgadan bıktı
Türk halkı artık kavga siyasetinden bıktı ve çözüm siyaseti istiyor. Toplum barış istiyor, toplum kardeşlik istiyor, toplum huzurlu bir siyasal düzen istiyor. Yeni barış iklimine ihtiyaç var. Aynı zamanda Türkiyede son zamanlarda çok fazla olumsuz gelişmeler yaşandı. Ne yazık ki demokrasiden ve hukukun üstünlüğü anlayışından uzaklaşıyoruz. Toplumda Ben yarın, elimde bulunan özgürlüklerin ne kadarını koruyabileceğim düşüncesi hâkim. Toplum Benim ekonomik sıkıntılarım yarın hangi ölçüde artacak kokusuyla endişeli. Bu nedenle toplumda ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel alanda büyük bir tedirginlik ve büyük bir geriye gidiş var. Mevcut sistemde de umut görünmüyor.
Her sektörde ve kesimde sıkıntı var
Aslında işsizlik ciddi oranda yükseldi ve ekonomide de reel bir daralma var. Rakamlar şişiriliyor ancak bu şişirilmiş rakamların sokakta karşılığı yok. Örneğin Orduda inşaat ile ilgilenen insanlara soralım: Son bir yıl içinde kaç daire yapmışlar ve ne kadarını satmışlar? Daire fiyatlarında düşüş mü var artış mı var? Tarımı ele alalım; hayvancılığı ele alalım. Türkiye 15-20 sene önce kendi kendine yetebilen 5-10 tarım ülkesinden biriydi. Ancak şu anda geldiğimiz noktada samanı bile dışarıdan alıyoruz. Kendi ürettiklerimizin fiyatını kendimiz belirleyemez duruma geldik.
Gelir dağılımında uçurum var
Toplumun en üst gelir grubu olan yüzde 10luk grubun sahip olduğu ekonomik pay ile en alt yüzde 20lik gurubun sahip olduğu ekonomik pay karşılaştırdığımızda arada müthiş bir uçurumun olduğunu görürüz. 20 milyon insanın devletten sosyal yardım aldığı bir ülkede ekonominin iyi gittiğinden, sosyal adaletin ve refahın tabana adil dağıldığından bahsedilemez. Biz toplumun yüzde 25inin tabiri caizse devletin verdiği sadaka yaşadığı bir ülkeyi ekonomik anlamda ileri giden bir ülke olarak lanse edemeyiz
CHP ve AKPden oy bekliyoruz
İYİ Partide görev alan siyasetçilerin çoğunun MHP tabanlı olduğu gerçektir. Ancak İYİ Partinin MHP ile özdeşleştirilmesi son derece yanlıştır. İYİ Parti 80 milyonun ortak sorunlarının ve çözümlerinin adresidir. Bu nedenle elbette MHPden gelecek seçmen kitlesinin başımızın üzerinde yeri vardır ancak biz MHPden alacağımızın daha fazlasını Ak Partiden ya da CHPden alacağımızı düşünüyoruz.
İYİ Partiye ilgi izdiham halinde
Ak Partinin kalesi konumundaki yerlerden de partimize büyük bir ilgili var. Teşkilatlanma sürecinde de büyük bir ilgile karşılaştık. Normalde 20-25 kişiyle kurulabilecek il ve ilçe teşkilatlarını biz 180 kişi ile kurduk. Ordunun en küçük ilçelerinde bile ben ilçe başkanı olmak istiyorum diyenler var. Örneğin Mesudiye ilçesinden 4 arkadaşımız teşkilatı kurmak için bizi aradı. Ünyede 7 arkadaşımız arasından ilçe başkanımızı seçtik. Geçmişte hele ki küçük ilçelerde teşkilat kuracak insan bulamaz, rica minnet teklif götürürdük. Şu anda bulunduğumuz durum gerçekten hayret verici.
KEMAL ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ