İYİ Parti’ye izdiham var

İYİ Parti'nin Ordu kurucu İl Başkanı Tevfik Karabulut, Türkiye’nin yeni bir siyasi soluğa ve siyasal çıkışa ihtiyacı olduğunu, Türk siyasetinin tıkandığını, bu durum karşısında yeni bir harekete ihtiyaç duyulması üzerine İYİ Parti’nin yapılandığını söyled

info@karadenizekonomi.com / 3.01.2018

İYİ Parti’ye izdiham var

Meral Akşener’in liderliğinde kurulan İYİ Parti Ordu’daki örgütlenmesini İl Başkanı Tevfik Karabulut başkanlığında yapıyor. Karabulut, İl düzeyindeki teşkilatlanmanın 15 Ocak tarihine kadar bitirileceğini açıkladı.

Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ni ziyaret eden Başkan Karabulut, “İlk işimiz Ordu’da güçlü ve halkın tüm kesimlerinin kendisini ait hissedeceği bir teşkilat yapısını oluşturmak. Şu anda Ordu’da ve 10 ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık. İYİ Parti kuruluş sürecine yönelik aldığımız geri dönüşler çok olumlu. Partimize toplumun tüm kesimlerinden, tüm partilerden ve tüm görüşlerden büyük bir ilgi var. İYİ Parti’nin hareket noktası da zaten 80 milyonun partisi olmaktır” diye konuştu.

İdeolojiler dönemi bitti artık

“Toplum maalesef kamplaştırıldı. Bu kamplaştırmalar üzerine siyasal yapılar oluşturuldu. Bu kamplaştırmalar ve gerginlikler keskinleştirilerek de siyaset yürütüldü. Ben eskiden beri sağ sol kamplaşmasına çok karşı oldum. Rahmetli Cemil Meriç’in dediği gibi bu meseleler bize giydirilen deli gömleğiydi. Bu nedenle İYİ Parti tüm bu yaklaşımları yıkan bir anlayışla yola çıktı.”

Türk halkı kavgadan bıktı

“Türk halkı artık kavga siyasetinden bıktı ve çözüm siyaseti istiyor. Toplum barış istiyor, toplum kardeşlik istiyor, toplum huzurlu bir siyasal düzen istiyor. Yeni barış iklimine ihtiyaç var. Aynı zamanda Türkiye’de son zamanlarda çok fazla olumsuz gelişmeler yaşandı. Ne yazık ki demokrasiden ve hukukun üstünlüğü anlayışından uzaklaşıyoruz. Toplumda “Ben yarın, elimde bulunan özgürlüklerin ne kadarını koruyabileceğim” düşüncesi hâkim. Toplum “Benim ekonomik sıkıntılarım yarın hangi ölçüde artacak” kokusuyla endişeli. Bu nedenle toplumda ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel alanda büyük bir tedirginlik ve büyük bir geriye gidiş var. Mevcut sistemde de umut görünmüyor.”

Her sektörde ve kesimde sıkıntı var

“Aslında işsizlik ciddi oranda yükseldi ve ekonomide de reel bir daralma var. Rakamlar şişiriliyor ancak bu şişirilmiş rakamların sokakta karşılığı yok. Örneğin Ordu’da inşaat ile ilgilenen insanlara soralım: Son bir yıl içinde kaç daire yapmışlar ve ne kadarını satmışlar? Daire fiyatlarında düşüş mü var artış mı var? Tarımı ele alalım; hayvancılığı ele alalım. Türkiye 15-20 sene önce kendi kendine yetebilen 5-10 tarım ülkesinden biriydi. Ancak şu anda geldiğimiz noktada samanı bile dışarıdan alıyoruz. Kendi ürettiklerimizin fiyatını kendimiz belirleyemez duruma geldik.”

Gelir dağılımında uçurum var

“Toplumun en üst gelir grubu olan yüzde 10’luk grubun sahip olduğu ekonomik pay ile en alt yüzde 20’lik gurubun sahip olduğu ekonomik pay karşılaştırdığımızda arada müthiş bir uçurumun olduğunu görürüz. 20 milyon insanın devletten sosyal yardım aldığı bir ülkede ekonominin iyi gittiğinden, sosyal adaletin ve refahın tabana adil dağıldığından bahsedilemez. Biz toplumun yüzde 25’inin tabiri caizse devletin verdiği sadaka yaşadığı bir ülkeyi ekonomik anlamda ileri giden bir ülke olarak lanse edemeyiz”

CHP ve AKP’den oy bekliyoruz

“İYİ Parti’de görev alan siyasetçilerin çoğunun MHP tabanlı olduğu gerçektir. Ancak İYİ Parti’nin MHP ile özdeşleştirilmesi son derece yanlıştır. İYİ Parti 80 milyonun ortak sorunlarının ve çözümlerinin adresidir. Bu nedenle elbette MHP’den gelecek seçmen kitlesinin başımızın üzerinde yeri vardır ancak biz MHP’den alacağımızın daha fazlasını Ak Parti’den ya da CHP’den alacağımızı düşünüyoruz.”

İYİ Parti’ye ilgi izdiham halinde

“Ak Parti’nin kalesi konumundaki yerlerden de partimize büyük bir ilgili var. Teşkilatlanma sürecinde de büyük bir ilgile karşılaştık. Normalde 20-25 kişiyle kurulabilecek il ve ilçe teşkilatlarını biz 180 kişi ile kurduk. Ordu’nun en küçük ilçelerinde bile ben ilçe başkanı olmak istiyorum diyenler var. Örneğin Mesudiye ilçesinden 4 arkadaşımız teşkilatı kurmak için bizi aradı. Ünye’de 7 arkadaşımız arasından ilçe başkanımızı seçtik. Geçmişte hele ki küçük ilçelerde teşkilat kuracak insan bulamaz, rica minnet teklif götürürdük. Şu anda bulunduğumuz durum gerçekten hayret verici.” 

KEMAL ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar