Altınordu Belediyesi Stratejik Planını belirliyor

Altınordu’da “Ortak Akıl” Devrede

info@karadenizekonomi.com / 1.08.2024

Altınordu Belediyesi Stratejik Planını belirliyor

Altınordu Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı’nın oluşturulması için çalışmalara başladı. Çalışmada planlama sürecinin en kritik aşamalarından biri olan ‘ortak akıla’ odaklanıldı. Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, kentteki kanaat önderleri ve muhtarların yer aldığı stratejik planda, 5 yıl içerisinde şehirde yapılması gereken projeler yer alacak.

Altınordu Belediyesi’nin orta ve uzun vadeli amaçlarının, temel ilke ve politikalarının, hedef ve önceliklerinin belirleneceği 2025-2029 Stratejik Plan Paydaş Toplantıları başladı. İlk olarak Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla düzenlenen Stratejik Plan Paydaş Toplantıları, Sivil Toplum Kuruluşları ve kanaat önderleriyle devam etti. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Funda Kılıç moderatörlüğünde gerçekleşen toplantılarda, kente ait kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması, hesap verebilirliği ve mali saydamlığı sağlamak üzere kente ilişkin farklı konu başlıkları detaylı bir şekilde ele alındı.

BAŞKAN TEPE: “ALTINORDU’NUN GELECEĞİNİ BİRLİKTE PLANLIYORUZ”

Stratejik plan belirleme toplantılarına katılan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, şehrin geleceğini kentte yaşayanlarla birlikte planlamak istediklerini söyledi. Tepe, “Şehir ile ilgili hayali olan herkesle ortak bir paydada buluşarak, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Aslında yerel yönetimlerde gördüğüm en büyük sorunlardan bir tanesi belediye başkanı seçiliyor, göreve geliyor, 5 yıl boyunca kendisine göre bir şey yapıyor. Ondan sonra göreve gelen kişi, o yapılanları doğru bulmuyor, ben başka bir şey yapacağım diyor. Bu sefer işler yarım kalıyor. O yüzden biz şunu yapmak istiyoruz; birlikte planlayalım. Bundan sonraki süreçte şehrin elimizde bir planı veya programı olsun ve bu plan devam edip gitsin. Diğer ülkelere baktığımızda ‘ne kadar güzel sistem kurulmuş’ diyoruz. Biz de kendi ölçeğimizde belediyemizin sistemini kurmaya çalışıyoruz” dedi.

“BU ŞEHRİ GELECEĞE HEP BERABER TAŞIYACAĞIZ”

Başkan Tepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şehir siyaset üstü ve bu şehir hepimizin. Kira kontratı gibi düşünürsek de, kira kontratında şimdilik benim adım yazıyor olabilir ama hepimiz buradaki iyilikten de, güzellikten de, olum veya olumsuzluklardan sorumluyuz. O yüzden bu şehri geleceğe hep beraber taşıyacağız. Buradan çıkacak sonuçlarla belirleyeceğimiz planlarımızın da takipçisi olalım. Bu toplantılara herkes geliyor, herkes görüşünü ifade ediyor ama 1 yıl sonra ne kadarını yaptığımızı değerlendiremiyoruz. Bundan sonra bu konuları yıllık olarak değerlendireceğiz. Ne kadar yol aldığımızı konuşacağız. Hepimiz istiyoruz ki daha güzel bir şehirde yaşayalım. Sorunlarından arınmış bir şehirde yaşayalım.”

Öte yandan Stratejik Plan Paydaş Toplantıları, pazartesi günü muhtarların katılımıyla devam edecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar