Çambaşı Gönderiç Tepesi’ne tırmanış etkinliği düzenlendi

Ordu’nun turizm lokasyonlarını tanıtmak ve turizmde çeşitliliği artırmak amacı ile Oksijen Off-Road Kulübü tarafından "Çambaşı Göndeliç Tepesi'ne Tırmanış" etkinliği düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 15.07.2024

Çambaşı Gönderiç Tepesi’ne tırmanış etkinliği düzenlendi

Gerçekleştirilen etkinliğe Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel, Ordu İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek, iş insanları ve off-roadcılar katıldı.
Etkinlikte konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler; “Off-roadcularla birlikte 2800 rakımlı Göndeliç Tepesi’ndeyiz. İnşallah buraya kayak merkezi düşünüyoruz. bölgenin, Türkiye’nin belki de dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacak. Binlerce kişinin kayak yaptığı bir yer olacak. Çambaşı’nda 2,5 ay kar varken, daha yüksek rakıma sahip olduğu için Göndeliç’te 5 ay kar var. Güzel bir gezi gerçekleştirdik. İnşallah buraya yatırımlar da devam edecek.” dedi. 

Başkan Karlıbel ise konuşmasında şunları kaydetti; “Güzel bir etkinlik oldu. Burası müthiş bir yer. Bizim çok ciddi lokasyonlarımız var. 5’ncsini yaptığımız çalıştayımızda da burası birinci sıraya aldığımız bir nokta. Şansımıza bugün tam yayla havası yaşıyoruz. Hem serin hem bol sisli. Ordu’nun değerlerini görmek, bunu birilerine gösterebilmek en önemli görevlerimizden. İnşallah etkinlikleri daha sık yapar hale geleceğiz. Turizmi çeşitlendirmemiz lazım. Atlı safariler, motokros, off-road... Bunların her biri bu işi zenginleştiren bölümler. İnşallah onlarla birlikte bundan sonraki turizm sezonlarında daha sıkı ve ciddi ilişkilerle çalışacağız.”
Oksijen Off-Road Kulübü Başkanı Ferda Tanrıverdi; “Valimiz, belediye başkanlarımız, oda başkanımız ve iş insanlarımızla Göndeliç Tepesi’ni ziyaret ettik. Çok da güzel bir etkinlik oldu. Ordu’da insanlar şu an sıcaktan denize giriyor. Ancak yaylada hava temiz, serin, nem yok.” diye konuştu.
Çambaşı Gönderiç Tepesi'ne tırmanış etkinliğinden sonra, Armutalan mesire alanı, Ablak Kayası ve doğal ürünler satış yerlerini incelenmesi ile program sona erdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar