Çamsan Ordu 40. yılını gururla kutluyor

Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlarda ilk, Avrupa’da kurulan 4. MDF Üreticisi Çamsan Ordu, 40. yılını kutluyor! Türkiye'nin ilk MDF ihracatçısı, 70 milyon Euro'luk yeni yatırımıyla üretimini ve ihracatını katlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.10.2024

Çamsan Ordu 40. yılını gururla kutluyor

Ordu'nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan ve Türkiye’nin ilk MDF ihracatçısı unvanına sahip Çamsan Ordu, 40. kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor. 1984 yılında merhum iş insanı Yüksel Poyraz tarafından kurulan Çamsan, bugün oğlu Hakan Poyraz’ın yönetiminde büyümesini sürdürerek, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında uzun yıllardır yer almaya devam ediyor. Şirket, 30'un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve geniş bir yurt içi satış ağına sahip.

70 Milyon Euro'luk Yeni Yatırım

Çamsan Ordu, sektördeki liderliğini pekiştirmek amacıyla 2019 yılında 70 milyon Euro’luk dev bir yatırımla MDF 3 tesisini kurma kararı aldı. Bu yeni tesis, Alman Dieffenbacher firmasının en son teknoloji ürünü olan CPS+ pres sistemini kullanarak, sektöre yenilikçi çözümler sunacak. Tesisin 2020 sonunda faaliyete geçmesiyle birlikte, Çamsan Ordu mevcut MDF üretimini 2,5 katına çıkararak ihracat kapasitesini de 3 katına çıkarmayı hedefliyor.

Yüksek Teknoloji ve Çevre Duyarlılığı

Hayata dokunan ve çevreye duyarlı ürünleri ile tanınan Çamsan Ordu, Anadolu’nun doğasından ilham alarak insanların yaşam ve çalışma alanlarını yeniden tasarlamalarına öncülük ediyor. Yeni yatırımla birlikte, Çamsan Ordu'nun ürün çeşitliliği artacak ve sektöründeki lider kimliği ile yeni standartlar belirlemeye devam edecek.

Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz’dan Açıklama

Çamsan Ordu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, şirketin başarısını şöyle özetledi: “1984’ten bu yana, dünya standartlarında nitelikli malzeme üretiminde sektörümüzün lokomotifi olmaktan gurur duyuyoruz. Çeyrek asrı aşan bir süredir Türkiye’nin ve dünyanın ilk akla gelen MDF markalarından biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Çamsan Ordu, 40 yıllık tecrübesiyle Türkiye ekonomisine katkı sunmaya ve global pazarlarda güçlü bir oyuncu olmaya devam ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar