Ordu Sağlık Platformu: Sağlıkta Şiddeti Önlemek İçin Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirdi

Ordu Tabip Odası Eski Başkanı Dr. Ali Coşkun, görev süresince gerçekleştirdiği çalışmalar ve karşılaştığı zorlukları değerlendirerek başkanlık dönemini sonlandırdı.

info@karadenizekonomi.com / 20.05.2024

 Ordu Sağlık Platformu: Sağlıkta Şiddeti Önlemek İçin Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirdi

 

Dr. Coşkun, dört yıl önce hayal ettiği projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 2019 yılında Ordu Tabip Odası Başkanlığı’na seçilen Dr. Coşkun, görevi bu yıl değerli bir meslektaşına devretti. "Dört yıl boyunca hayallerimi gerçekleştirdim. Ancak, bu sürenin sonuna gelmem kaçınılmazdı," diyen Coşkun, bu dönemin büyük bir mücadele ile geçtiğini vurguladı.

 

Türk Tabipleri Birliği'ne Karşı Atatürk İlke ve İnkılaplarını Savunan Mücadele

En önemli mücadelelerinden biri, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin milli çizgiye uymayan tavırlarına karşı oldu. Dr. Coşkun, "TTB'nin milli çizgimizi bozan ve Atatürk ilke ve inkılaplarına zarar veren politikalarına karşı durduk. Bu mücadelemiz, dört yılın en önemli problemlerinden biriydi," dedi.

Pandemi döneminde Ordu Tabip Odası olarak vatandaşlara doğru bilgileri ulaştırmada büyük rol oynadıklarını belirten Coşkun, "Pandemi sürecinde doğru bilgiye erişmek neredeyse imkânsızdı. Biz, Ordu Tabip Odası olarak inisiyatif alarak halkımıza pandeminin etkileri ve alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirmelerde bulunduk," diye konuştu. Coşkun, bu dönemde ulusal ve uluslararası kanallarda da görüşlerini paylaşarak geniş kitlelere ulaştıklarını ekledi.

 

Sağlıkta Şiddetle Mücadelede Öncü Bir Model

Görev süresince sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi için önemli adımlar attıklarını belirten Dr. Coşkun,  "Ordu Sağlık Platformu’nu kurarak, soldaki, sağdaki ve ortadaki bütün sendikaları bir çatı altında topladık. Bu girişim Türkiye'de bir ilkti ve amacımız, sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda ortak bir mücadele yürütmekti. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için fikirler ürettik ve Sağlık Bakanlığı'na raporlar sunduk. Şiddet gören tüm meslektaşlarımızın yanında olduk," dedi.

Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "Hekime ve Sağlık Personeline Saygı" konulu resim yarışması ile toplumsal farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten Coşkun, "Bu yarışma ile çocuklarımız ve aileleri arasında sağlık personeline saygının önemini vurguladık. Yarışmada başarılı olan öğrencilere tabletler, dronlar ve akıllı saatler gibi ödüller verdik," dedi.

Görev süresinin sonunda başkanlık görevini devretmenin huzurunu yaşadığını ifade eden Dr. Ali Coşkun, "Yeni dönemde de Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nde milli çizgiyi savunan ve hekimleri en iyi şekilde temsil edecek liyakatli kişilerin yer alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz," diye ekledi.

Editör: Asel GÜRSOY

Röpo: Yaren KAYA

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar