Sırada 55. Okul var

Hayırsever Ayşegül ve Yılmaz Karamolla tarafından Ordu'nun Fatsa İlçesinde yaptırılan 8 derslikli Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

info@karadenizekonomi.com / 4.11.2022

Sırada 55. Okul var

Açılışta konuşan Ordu Valisi Tuncay Sonel, Devlet-vatandaş işbirliği ile 54 okul ve 754 dersliğe ulaşıldığını 55’inci okul için de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Fatsa Ayazlı Mahallesinde yapılan 8 derslikli Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu’nun açılış törenine, Vali Tuncay Sonel, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdür Vekili Cenk Akgün, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, hayırseverler Ayşegül ve Yılmaz Karamolla ve ailesi ile çok sayıda davetli katıldı. 104 öğrenci ile eğitim-öğretime başlanan Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu binasının açılış programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, insana yapılan yatırımın önemine vurgu yaparak, hayırsever Ayşegül ve Yılmaz Karamolla tarafından Fatsa’ya yakışır bir anaokulu inşa ettirildiğini söyledi. Adına anaokulu yaptırılan merhum Hacı Zekiye Karamolla’ya Allah’tan rahmet dileyen Vali Tuncay Sonel, “Buradan çıkacak çocuklar inşallah bu memlekete, bu güzel vatana rengini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza ve insanlığa güzel işler yapacaklar inşallah. Allah razı olsun hepinizden” diye konuştu. Ordu’da göreve başladığında deprem riski bulunan 66 okulun yıkılarak yerine yenilerinin yapılması gerektiğini belirten Vali Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleri, hayırsever iş insanlarımızın katkıları ile Ordu’da son iki yılda devlet-vatandaş iş birliği ile 54. okul-754 dersliğe ulaşıldığını ve 55. okulun da yapışılması için de çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Sevgili annemin sevgisi, pozitif enerjisi onların üzerinde olacak

Hayırsever Yılmaz Karamolla ise okul açılışında yaptığı konuşmada, anneleri Hacı Zekiye Karamolla adına yaptırdıkları eğitim kurumunun Ordu’ya ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak “Cumhuriyetimizin 99. yılında bu güzel eğitim yuvasının açılışındayız. Bu güzel okulda ilk eğitimini alacak yavrular için, bu okul onlara ilham kaynağı olur. İleriki eğitim yaşamlarında yaratıcı, çevreci, sevecen bireyler olarak memlekete, vatana hayırlı evlatları olarak katkıda bulunurlar inşallah. Bu bahçede, koridorlarda, sınıflarda bu minicik yavrular cıvıl cıvıl eğitimlerini, ilk arkadaşlıklarını alırlarken sevgili annemin sevgisi, pozitif enerjisi onların üzerinde olacağına gönülden inanıyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar