“All-Star kupasını Samsun’a getireceğim”
Masterchef 2020 finalisti Barbo Burger İşletme Sahibi Şef Barbaros Yoloğlu, Karadeniz Ekonomi’ye özel açıklamalarda bulundu. Yoloğlu, düzenlenecek All-Star yarışmasında kupayı Samsun Cumhuriyet Meydanı’na getireceğini ifade etti.
info@karadenizekonomi.com / 30.01.2023
Türkiye’de izlenme rekorları kıran Masterchef 2020’de finalist olarak büyük bir başarıya imza atan Şef Barbaros Yoloğlu, Samsun’un ardından Ordu'da da 2 şube açarak Barbo Burger şubesini 4'e çıkarttı. Yarışma esnasında ve sonrasında büyük takdir toplayan Yoloğlu, işletme sayısını kısa süre içinde 10’a çıkarmayı planladığını ifade etti. Masterchef All-Star için de oldukça iddialı olan Yoloğlu, yoğun iş temposuna rağmen yarışmaya kesinlikle katılacağını ve kupayı Samsun Cumhuriyet Meydanı’na getireceğini dile getirdi.
“BARBO BURGER VE BY CHEF ACADEMY’Yİ KURDUK”
MasterChef yarışmasının hayli zorlu olduğuna vurgu yapan Yoloğlu, “Programın en büyük yardımcısı bu zamana kadar geçmişten gelen deneyimimizi orada insanlara gösterme şansımız oldu. Bu da hepimize büyük değer kattı. Yaklaşık sekiz ay önce Barbo Burger ve By Chef Academy adı altında marka kurduk. Barbo Burger olarak şu an dört işletmeyiz. Aslen Samsun Alaçamlıyım. Bu mesleğe ilk önce mahallemizin kasabında başladık. O dönemde bir meslek olarak değil; beraber spor yaptığımız arkadaşlarımızla iyi et yiyebilmek için üç arkadaş kasapta işe başladık. Serüvenim de böyle başladı. Sonrasında da turizm meslek lisesine giderek kariyerimi ilk adımını lisede attım ve devam ettirdim” dedi.
“SAMSUN’U ÇOK SEVİYORUM”
Yoloğlu, Samsunlu olduğunu ve Samsun’u çok sevdiğini ifade ederek, “Hem Samsun'u çok seviyorum hem de memleketime içeriye dönük bir turizm oluşturmak istiyorum. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımını atması gibi ben de ilk macerama Samsun’dan başlamak istedim. Onun izlediği yolları da izliyorum. Şu an; ikisi Ordu’da ikisi de Samsun’da olmak üzere toplam dört şubeli bir işletme olduk” diye konuştu.
“SAĞLIKLI GIDA SUNUYORUZ”
İşletmelerinde önceliklerinin sağlıklı üretim olduğunu belirten Yoloğlu, “Burgerde benim için en önemli şey ekmek, et ve sos; zaten geriye bir şey kalmadı. Biz patates tabanlı bir ekmek kullanıyoruz. Bu benim tamamen annemin küçükken Yerli Malı haftasında evde yapmış olduğu patatesli ekmeği Fransız bir tarzla birleştirerek bulut gibi yumuşacık bir ekmek elde ettik. Ekmeğimizin sırrı bu. Soslarımızın sırrı ise biz hiçbir şekilde rafine ürün kullanmıyoruz. Baharatlarımıza, ketçabımızı kadar kendimiz üretiyoruz. Bu şekilde de sağlıklı gıdayı misafirlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.
27 MEZUN VERDİK
Yoloğlu, By Chef Akademi’de bu zamana kadar 27 mezun verdiklerini ifade ederek, “Akademide aşçı arkadaşlar yetiştiriyoruz ve onlara istihdam sağlıyoruz. Şu an 27 mezunum var ve 2’si tanesi Dubai'de. Referanslarımız sayesinde yardımcı olduk ve çalışıyorlar. Sonra diğer arkadaşların birçoğu İstanbul, Ege, Akdeniz'de olmak üzere aktif bir şekilde iş hayatlarına başladılar. Bunun vermiş olduğu mutluluğu yaşıyoruz. Çünkü onların bendeki heyecanı görmem ve başarılı bir şekilde ilerlemeleri hoşumuza gidiyor” dedi.
“100 ŞUBEYE ÇIKMAK İSTİYORUM”
İşletmelerin yoluna oldukça istikrarlı biçimde devam ettiğini dile getiren Yoloğlu, “Şu anki hedefim ilk önce Karadeniz Bölgesi’nde 10 şubeye ulaşıp, sonrasında Türkiye'de 100 şubeye ulaşmak. Onun için adım adım çaba gösteriyorum. Dört şubeye yaptığım yatırım 11 milyon TL. Okulumuzun yatırım maliyeti de 12 milyon TL tutmuştu. MasterChef'ten sonraki iki yılda 25 milyonluk bir yatırım elde ettik. Tabii ki bunun geri dönüşü kısa sürede olmayacak. Bizim yaptığımız şu burgeri siz de evde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Hem de ben burada 120 liraya menü halde bir burger satarken, bunu evinde 50 liraya mal edebilirsiniz. Her zaman tarifini de verebilirim” şeklinde konuştu.
“ALL-STAR İÇİN HEYECANLIYIM”
Yoloğlu, MasterChef All-Star’a yer alacağı için çok heyecanlı olduğu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: “MasterChef All Star'la ilgili ben de çok heyecanlıyım. All Star olacağını, geçen seneki yarışmanın finalini izlemeye gittiğimizde şöyleydiler. Aksilik olmazsa ve orada olursam Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda kupayı çimento ile dökeceğim ama nasıl bir dönem olur, nasıl bir sistem kurarlar bilmiyorum. Çünkü oraya gittiğimde muhtemelen 10 şubeye çıkmış olacağım. Haziran ayına kadar hedefim 10 şube. Ve bunca işi bırakıp öyle bir tempoya girmek biraz beni yoracak ama kesinlikle beni All-Star'da göreceksiniz.
Yaren kaya