Samsun Gıda İhtisas OSB: Türkiye'nin Gıda Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Samsun Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Serhat Semizoğlu, bölgenin gelişimi ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 23.09.2024

Samsun Gıda İhtisas OSB:  Türkiye'nin Gıda Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

2007 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile kurulan OSB, Türkiye'nin gıda sektöründeki üretim ve ihracat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Serhat Semizoğlu, "Samsun Gıda İhtisas OSB, 100'den fazla ülkeye ihracat yaparak Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bölgemizdeki toplam istihdam sayısı 1400’e ulaştı. İSO 500'de 4 firmamız, İSO İkinci 500'de ise 3 firmamız yer alıyor," diyerek bölgenin gıda sektöründeki önemine dikkat çekti.

"Hedefimiz %100 Üretimde Olan Bir OSB"

Semizoğlu, OSB'nin gelecek hedeflerinden bahsederken, "OSB'mizde henüz üretime geçmemiş olan yatırımcılarımıza tüm imkanlarımızla destek olmaktayız. Proje ve inşaat aşamasındaki yatırımcılarımızın üretime geçerek ülkemiz ekonomisine ve istihdama katkı sağlaması, %100 dolu, %100 üretimde olan bir OSB olmak en öncelikli hedefimizdir," ifadelerini kullandı.OSB'nin altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Semizoğlu, "Altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Yeşil OSB olma yolunda her türlü destek ve projelerde faaliyet göstermeyi hedefliyoruz," dedi. Bölgenin sürdürülebilir ve çevreci bir sanayi anlayışıyla büyüme hedefinde olduğunun altını çizdi.

"Yatırımcılar İçin Fırsatlar Mevcut"

Samsun Gıda İhtisas OSB'de halen 2 adet boş parsel bulunduğunu belirten Semizoğlu, "Yeni yatırımcılarımızı bölgemize bekliyoruz. Onların da katkılarıyla bölge ekonomisini daha da güçlendireceğiz," diye konuştu.Samsun Gıda İhtisas OSB, gıda sektöründe hem üretim kapasitesi hem de ihracat gücüyle Türkiye'nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bölge, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için cazip fırsatlar sunarak büyümesini sürdürüyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar