‘’Pandemi dönemi işleri yüzde 30 artırdı’’

Samsun Elektrik, Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz, diğer sektörler aksine kendi sektörlerinde coronavirüs döneminde işlerin yüzde 30 oranında arttığını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 10.09.2020

 ‘’Pandemi dönemi işleri yüzde 30 artırdı’’

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirüsü, ekonomik anlamda birçok sektörü etkilerken sağlık ve tedarik zinciri gibi elektrik ve elektronikçilerin işlerini pandemide oldukça artırdı.

Kayıt dışının çok olmasına rağmen bu süreçte elektrikçi, elektronikçi ve bilgisayarcılara talep arttığını dile getiren Samsun Elektrik, Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Murat Yılmaz, ‘’ Coronavirüs ekonomik anlamda olumlu yansıdı. Pandemi sürecinde sadece elektrikçilerin değil, elektronikçilerin de işleri açıldı. İnsanlar evde daha çok bulunduğu için elektrik ve elektronik arızaları çoğaldı ve tadilat işlerine girdiler. Seyahate çıkmayan vatandaşlar da evde tesisatlarını yenilediler. Bu süreçte elektrikçi, elektronikçi ve bilgisayarcılara talep arttı. Normal zamana göre işlerimizde yüzde 30’luk bir artış yaşandı. Bunun tamamı bizim piyasamıza yansımadı. Korsan çalışan insanlar var. Bunlar odaya kayıtlı değil ve işyerleri de yok. Kendi çevrelerinden yönlendirilen bu insanlar yüzünden esnafımızın belli oranda iş kaybı oldu. Bu süreçte en çok televizyon, çanak ve beyaz eşya arızaları meydana geldi. Arızaların dışında tesisat yenileme işlerine olan talepte arttı.

‘’Sektörün en büyük sıkıntısı internet’’

Sektörümüzün en büyük sıkıntısı internet oldu. Malzeme tedarik eden esnafımız internete yenik düşüyor. Vatandaşlar artık daha çok internet üzerinden sipariş veriyorlar. Diğer büyük sıkıntı da kayıt dışı çalışanlar. Çoğu esnafımız dükkanını kapatıyor. Çünkü işletme maliyetleri arttı. Kayıt içi çalışan insana en büyük zarar kayıt dışı çalışanlar veriyor. Vatandaşlarımız da her türlü sıkıntıda odamızı arayarak hizmet aldıkları esnaf hakkındaki görüşlerini ve şikayetlerini iletebilirler.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar