Peyzajda doğallığın adresi; Ender Peyzaj

Ender Peyzaj İşletme Sahibi Aydın Ballı, 1,5 dönüm alan üzerine kurulan işletmenin doğa severlere hizmet etmek adına 2 yıl önce kurulduğu ifade ederek, “Tamamı doğal ürünlerden oluşan işletmemizde alanında uzman isimlerle en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 22.08.2022

Peyzajda doğallığın adresi; Ender Peyzaj

Ender Peyzaj İşletme Sahibi Aydın Ballı, Almanya’da 32 yıllık tekstil sektörü tecrübesinin ardından memleketi Ordu’ya döndü. Ardından İzmir’de yer alan aile şirketini de 2 yıl önce Ordu’ya taşıyarak, Karadenizli hemşerilerine en iyi hizmeti sunmaya devam ediyor.

 

“PLASTİĞE KARŞIYIZ”

Karadeniz’de peyzaj anlayışı yeni yeni yerleşmeye başladığını ifade eden Ballı, “Peyzajın her alanda olması gerektiğini anlatıyoruz. Peyzajsız bir işletme, konut düşünemiyoruz. Peyzaj mimarlarımız ve ziraat mühendislerimizle birlikte toplamda 7 kişi çalışıyoruz. Burada süs bitkileri dâhil olmak üzere, peyzajı içeren tüm meyve ağaçlarını bulunduruyoruz. Son dönemde bölgemizde çok konuşulan aronya bitkisini de müşterilerimizin beğenisine sunduk. Aromatik ve tıbbi bitkileri de bünyemizde bulundurmaya çalışıyoruz. Bunun yanında, gübreleme, toprak, dolamit taşlar, toprak saksılar gibi hizmetlerimiz var. Plastiğe karşıyız, doğa dostu olduğumuz için önerimiz her zaman toprak ve ahşap saksı” dedi.

 

AVRUPAİ TARZDA ‘BAHÇE MARKET’

Ballı, 3,5 dönüm alan üzerine kurulu işletmenin 1,5 milyon TL yatırım ile gerçekleştiğini dile getirerek, “İçinde müşterilerimizin dinlenebileceği kafeteryamız var, çocuk oyun alanı mevcut. Bizim Ordu’ya gelip, işletmemizi kurmamız pandemi dönemine denk geldi. Pandemide tüm sektörler gibi biz de etkilendik. Başarılı olmak istiyorsan her türlü engeli göze alacaksın. Durmadık, emekliyiz diye beklemedik, ‘yatırım yapalım’ dedik ve 1.5 milyon TL’lik bir yatırımı halkımızın hizmetine sunduk. Yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek. Biz burayı Avrupa tarzında ‘Bahçe market’ olarak planladık. Hedeflerimize de yavaş yavaş ilerliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“DOĞANIN DEĞERİNİ ANLADIK”

Pandeminin insanlara doğa ile iç içe olmanın ne denli önemli olduğu gösterdiğini vurgulayan Ballı, “İnsanlarımız pandemi sürecinde evine kapandı. Evine kapanınca bahçenin, balkonun, süs bitkilerinin, evinde bir ahşap saksı yapmanın ne anlama geldiğini anladı. Özellikle köylere çekilenler doğa ile iç içe olmaya, doğayı tanımaya başladılar. Bu da bizi olumlu etkiledi. Doğanın değerini anlamak adına hepimize düşen büyük sorumluluklar var” diye konuştu.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar