İnşaat sektörü de KDV indirimi istiyor
Ordu Müteahhitler Derneği Başkanı Titiz, “Doların artışı ile birlikte bizim de bütün maliyetlerimiz yükseldi. İnşaat sektörünü daha da zor günler bekliyor. En azından bu maliyet farklarını ya da yaşadığımız süreç içindeki zararımızı tolere ederek fiyatlara yansıtmamak için KDV indirimine her koşulda ihtiyacımız var.” dedi.
info@karadenizekonomi.com / 12.10.2020
İnşaat sektörü yeni bir canlanma için KDV indirimini bekliyor. Çimentonun ve demirin ton fiyatı her geçen gün yükseliyor. İnşaatçılar bu zam dalgasına karşılık piyasadaki canlılığın korunması için demir ve çimentoda yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 8’e indirilmesini istiyor. Ordu Müteahhitler Derneği (OMDER) Başkanı Fatih Titiz, konuyla ilgili Karadeniz Ekonomi’ye açıklamalarda bulundu.
İnşaat sektörünü zor günler bekliyor
Titiz, “Piyasanın halen daha süren krizin içinde olması, faizlerin tekrar yükselmesi inşaat sektörünü yine olumsuz yönde etkilemeye başladı. Doların artışı ile birlikte bizim de bütün maliyetlerimiz yükseldi. Böylelikle inşaat sektörünü daha da zor günler bekliyor. İşte bu yüzden KDV indirimini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Fiyatlara her gün zam geliyor
KDV indirimi olduğu takdirde inşaat sektörünün yeniden canlanabileceğini ifade eden Titiz, “Piyasa canlanmasa da en azından maliyetlerin biraz daha düşeceğinden dolayı satış rakamları da düşebilir. Ayrıca demir fiyatlarına her gün zam geliyor. En azından bu maliyet farklarını ya da yaşadığımız süreç içindeki zararımızı tolere ederek fiyatlara yansıtmamak için KDV indirimine her koşulda ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.
“Faiz indirildiğinde sektör zaten canlı”
İnşaat sektörünün en hızlı şekilde canlanabilmesini için faiz indiriminin olması gerektiğini vurgulayan Titiz, sözlerine şöyle devam etti:
“Faizler bu şekilde yükseldikçe bizim yaptığımız her şey pansuman niteliğinde olur. Bu da kesin bir çözüm değildir. Faizlerin 1’in altında olması konut sektöründeki en önemli şeylerden biridir. Şu anda faiz konusunda 1,30’lar konuşuluyor. Faizi indirdiğiniz takdirde sektör zaten canlı olur.” HAZAL PALAVAR/KARADENİZ EKONOMİ