Nissan 20 bin kişilik işten çıkarmanın şirkete 418 milyon dolara mâl olmasını bekliyor

Nissan, yeniden yapılanma kapsamında duyurulan işten çıkarmaların şirkete 418 milyon dolara mâl olabileceğini tahmin ediyor. Şirket 2024'te 4,5 milyar dolar net zarar açıklamasının ardından 20 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

info@karadenizekonomi.com / 23.05.2025

Nissan 20 bin kişilik işten çıkarmanın şirkete 418 milyon dolara mâl olmasını bekliyor

Japon otomotiv devi Nissan, küresel çapta yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle 20 bin kişinin işten çıkarılmasının bu mali yılda şirkete 418 milyon dolara mâl olacağını söyledi.

Bloomberg tarafından görülen bir görüşme dökümüne göre, işten çıkarmalar için yapılacak harcamalara ilişkin tahmin, bu ayın başlarında Mali İşler Müdürü Jeremie Papin tarafından analistlerle paylaşıldı.

Ek maliyetlerin 1 Nisan'da başlayan mevcut mali yıla yansıtılacağı kaydedildi.

4,5 milyar dolar net zarar açıklamıştı

Zor durumdaki otomobil üreticisi, mart ayında sona eren 2024 mali yılında 4,5 milyar dolar net zarar açıklamasının ardından 20 bin kişiyi işten çıkaracağını ve 17 fabrikasından 7'sini kapatacağını açıklamıştı.

Papin'in aktardığına göre, işten çıkarmaların ve fabrika kapanışlarının nerede yapılacağına henüz karar verilmedi.

Honda'yla birleşme görüşmeleri başarısız oldu, CEO değişti

Çinli otomobil üreticileriyle artan rekabetin baskısı altında kalan Nissan’ın, sektörün bir diğer Japon devi Honda ile birleşme girişimleri de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Uzun süredir beklenen ancak başarıya ulaşamayan Honda birleşmesi nedeniyle Nissan CEO'su Makoto Uchida istifa ettiğini duyurmuştu.

Nissan Motor, mart ayı sonunda istifa eden Makoto Uchida'nın yerine Ivan Espinosa'yı yeni CEO olarak atadı.

Nisan ayında göreve gelen İcra Kurulu Başkanı Ivan Espinosa ve yönetim ekibi Nissan'ı son on yılların en kötü krizinden kurtarmakla görevlendirildi.

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.

Fındık Fiyatları

Son Güncelleme : 2025-05-20 17:59

Şehir En Düşük En Yüksek
TMO Fiyatı TL TL
AKÇAKOCA TL 0 TL
ÇARŞAMBA 0 TL 0 TL
DÜZCE 0 TL 0 TL
FATSA 0 TL 0 TL
GİRESUN 0 TL 0 TL
KOCAELİ 0 TL 0 TL
ORDU TL TL
SAKARYA 0 TL 0 TL
SAMSUN 0 TL 0 TL
TRABZON 0 TL 0 TL
TERME 0 TL 0 TL
ÜNYE 0 TL 0 TL
ZONGULDAK 0 TL 0 TL
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar