“Bu sene buğday için beklenti 773 milyon tonluk bir üretim”

TUSAF Başkanı Ulusoy, “Üretim, eğer tüketimi karşılıyorsa ‘Çok şükür hepimizin paylaşabileceği bir ekmek, buğday, un mevcut’ diyoruz.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 22.10.2020

“Bu sene buğday için beklenti 773 milyon tonluk bir üretim”

Bugün bir radyo programına katılan TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy dünya un ve buğday sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ulusoy, “Dünyada üretimin ortalamasına baktığımızda uzun yıllardır sorunsuz olarak devam ettiğini görüyoruz. Dünyada buğday üretiminin gideceği yönü tahmin etmek için üretiminin ve tüketiminin karşılığına bakıyoruz. Üretim, eğer tüketimi karşılıyorsa ‘Çok şükür hepimizin paylaşabileceği bir ekmek, buğday, un mevcut’ diyoruz. Son 3 senenin buğday rakamlarını vereyim; 2018’de 730 milyon ton üretim, 732 milyon ton tüketim. Üretim tüketimin 2 milyon ton altında. 2019’da 764 milyon ton üretim, 741 milyon ton tüketim yani 23 milyon tonluk bir üretim fazlası. Bu sene için beklenti ise 773 milyon tonluk bir üretim, 751 milyon tonluk bir tüketim. Yine 22 milyon tonluk bir üretim fazlası.” ifadelerine yer verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar