“Rekolte iddialarının hiçbir dayanağı yok”

Ulusal Fındık Konseyi ve Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk yaptığımız canlı yayında fındıkta rekolte konusunda haksız eleştiri yapanları topa tuttu.

info@karadenizekonomi.com / 24.07.2020

“Rekolte iddialarının hiçbir dayanağı yok”

Ulusal Fındık Konseyi ve Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk yaptığımız canlı yayında fındıkta rekolte konusunda haksız eleştiri yapanlara sitem etti.  Arslantürk, “Rekolte ile ilgili anlamlandıramadığımız tartışmalar oldu. Tarım il müdürlüklerinin yaptığı bir çalışma var. Tabi ki eleştirebilirsiniz ama ısrarla ‘500 bin ton fındık var ya da geçen yılın üçte biri rekolte var’ gibi hiçbir dayanağı olmadan,  fındıktan anlamayan insanların yaptığı eleştirileri hayretle izliyoruz son bir aydır. Bizim asıl derdimiz üretim miktarındaki artışa paralel olarak elde edeceğimiz geliri artırmak olmalı.” dedi.

Fındıkta fiyat istikrarının neden sağlanamadığı ve önümüzde süreçte Amerikan bademinin fındıkta yaratacağı tehlikenin de konuşulduğu yayının tamamı için tıklayınız.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar