Safran Dijital Tarım Pazarı üzerinden satılabilecek

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, "Uzun zamandır safran üzerinde yoğun çalışmalar yapıyoruz. Üreticilerin Dijital Tarım Pazarı'na kayıt olmasını sağladık. Alıcı ile satıcının buluştuğu bu platformda ürünlerini rahatlıkla satma imkanı bulacaklar." dedi.

info@karadenizekonomi.com / 19.10.2020

Safran Dijital Tarım Pazarı üzerinden satılabilecek

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen, boya, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok alanda kullanıldığı için "mucize bitki" olarak da adlandırılan safran, Tarım ve Orman Bakanlığınca hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı'nda (DİTAP) alıcısı ile buluşacak.

İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, safran hasadına başlandığını ifade ederek, “Yüzyıllardır Anadolu'da safran yetiştiriciliği sadece Safranbolu’da yapılıyor. Uzun zamandır safran üzerinde yoğun çalışmalar yapıyoruz. Safranbolu'da 7 köyümüzde 20 çiftçi tarafından 40 dekar alanda safran üretimi yapmaktayız. Safranda hasat dönemimiz başladı. Kasım ayının 20'sine kadar hasat devam edecek. Verimli bir yıl olmasını arzuluyoruz. Bir dekardan ortalama 300 ile 600 gram civarında ürün almayı hedeflersek 23-24 kilogram gibi üretim hedefimiz var.” ifadelerine yer verdi.

Elde edilen safranın iç pazarda rahatlıkla pazarlanabildiğine işaret eden Ayvalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üreticilerimizin Dijital Tarım Pazarı'na kayıt olmasını sağladık. Bu yolla elde ettikleri ürünleri sistem içerisine girecekler, fiyat skalası yapacaklar. Alıcı ile satıcının buluştuğu bu platformda ürünlerini rahatlıkla satma imkanı bulacaklar. Üreticilerin karşılaştıkları her türlü sorunlarında yanındayız."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar