Sakarya salep yetiştiriciliğini yaygınlaştıracak
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce, ‘’Yapılacak olan salep yetiştiriciliği ile bir taraftan doğanın korunması sağlanırken diğer taraftan bölge çiftçisini marjinal ürünler ile tanıştırılması, katma değeri yüksek ve nesli tükenmekte olan salep bitkisi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amaçlıyoruz’’
info@karadenizekonomi.com / 3.09.2020
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce hayata geçirilecek Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nde başlatılan salep ekimine katıldı.
Toprağı işleyerek yastıklarını hazırladığımız alana, organik solucan gübresi takviyesi de yaparak 230 kilogramlık salep yumrusunu toprakla buluşturuyoruz diyen Başkan Yüce, ‘’Gerçekleştirdiğimiz bu ekimle öncelikle kendi tohumlarımızı elde etmiş olacağız. Elde ettiğimiz bu tohumlar ile tesis ettiğimiz anaçlık alanda salep üretimlerimizi gerçekleştireceğiz. Takip eden yıllarda ise üretilen salep yumrularının projemiz kapsamında kurulacak işleme tesisinde kurutularak toz hale getirilmesini ve pazara sunulmasını hedefliyoruz. Şehrimizi tarım noktasında en üst seviyeye çıkartmak için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Endüstriyel kenevir ile başlayan serüvenimiz Osmanlı sarayının içeceği olan ve dondurma üretiminin en önemli hammaddesi olan salep ile devam ediyor. Sakarya’mıza katma değer katacak olan tüm tarım faaliyetlerinin şehrimizdeki ilk üretimini gerçekleştirerek, bölge çiftçimize de bu konuda gerekli eğitim ve desteği vereceğiz. Yapılacak olan salep yetiştiriciliği ile bir taraftan doğanın korunması sağlanırken diğer taraftan bölge çiftçisini marjinal ürünler ile tanıştırılması, katma değeri yüksek ve nesli tükenmekte olan salep bitkisi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amaçlıyoruz. Biyoçeşitliliği muhafaza etmek ve gelecek nesillere aktarmak adına çok özel ve önemli bir adım atmış bulunmaktayız’’ dedi.