‘’Yerli ve milli üretime olan katkı artacak’’

Başkan Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde yetiştirilen bitkilerin kullanımına ilişkin gerçekleştirilen protokolle ilgili, yerli ve milli üretime olan katkının artacağını ve ülkenin dışa bağımlılığının azalacağını belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2020

‘’Yerli ve milli üretime olan katkı artacak’’

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde yetiştirilen bitkilerin kullanımına ilişkin gerçekleştirilen protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle yetiştirilen bitkilerin kullanım hakkı 10 yıl süre ile Martin Bauer Bitki Meyve Çayları Üretim A.Ş’ye verildi.

‘’Dışa bağımlılık azalacak’’

Coronavirüs ile mücadele ederken bir yandan da alt ve üst yapı için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz diyen Başkan Yüce, ‘’Tarımsal çalışmalarda da ciddi mesafe aldık. Fidan A.Ş.’yi kurduk. İnşallah faaliyete geçireceği büyük projelerle Türkiye’de hem üretimde hem de pazarlamada bir numara olacak. Büyük projelerden birine imza atarak tarımsal alanda çok ciddi bir proje olan Melen Botanik Vadisi’nde yetiştirilecek bitkilerin kullanımını için dünyada ciddi çalışmalar gerçekleştiren Martin Bauer Bitki Meyve Çayları Üretim A.Ş ile protokol imzaladık. İnşallah burada üretilen bitkilerin kullanımı ile yerli ve milli üretime olan katkı artacak, ülkemizin dışa bağımlılığı azalacaktır’’ ifadelerini kullandı.

‘’Ürünlerin organik ürün sertifikalı olması sağlanacak’’

Melen Botanik Vadisi projemizi 70 kilometrelik alanda gerçekleştiriyoruz. Vadimizde lavanta, adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya ve defne olmak üzere 1 milyon 815 bin 785 adet bitki yer almaktadır. Bu projemizde Orman Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu yıl dikilen 2 bin 960 adet tıbbi ve aromatik bitkinin bakımları, sulamaları ve bitki besleme çalışmaları yapılarak maksimum verim alınacak program uygulanıp, elde edilen ürünler organik ürün sertifikalı olması sağlanacak. Bitkilerimizin korunması için tel örgü çalışmalarımızı ise tamamlamak üzereyiz. Bunun yanı sıra hırsızlık ve diğer zararlara karşı atlı personellerimiz gün boyu devriye gezecek” diye konuştu.

‘’42 arı üreticisine malzeme dağıtımı yaptık’’

Yüce, “Tıbbı ve aromatik bitkileri yetiştirmenin yanı sıra Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerini kapsayan Melen Su Hattı üzerinde ve çevresindeki yerleşim yerlerinde ana arı üretimi, arı zehri üretimi, arı sütü üretimi, polen-propolis üretimi ve suni oğul üretimi gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili ilk etapta 42 arı üreticisine malzeme dağıtımı yaptık. Fidan A.Ş. de bu bölgede arıcılık faaliyetleri gerçekleştirecek. Ayrıca Melen Botanik Vadisi üzerinde yapacağımız stabilize servis yolu ve bisiklet yolu ile de insanların Itri ve Tıbbi bitki tarlasında gezer gibi aromatik tedavi görecekleri bir seyir yolunun yapımına ise kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar