Karadeniz için tarihi günler yaşandı

MİA Teknoloji A.Ş Sürükleyici Gerçeklik Teknolojileri Direktörü Doğukan Zengin, TEKNOFEST Karadeniz’in tarihi anlara tanıklık ettiğini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2022

Karadeniz için tarihi günler yaşandı

MİA Teknoloji A.Ş Sürükleyici Gerçeklik Teknolojileri Direktörü Doğukan Zengin, TEKNOFEST’in gelecek kuşaklar için büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek, “Genç kuşaklar için, genç nesiller için çok büyük bir ayrıcalık. Teknolojideki, uzay ya da savunma sanayindeki gelişmeleri anbean görebileceğiniz bir teknoloji. Burada yeni nesillere de aslında yol gösteren onların ufuklarını açan çok güzel bir organizasyon. Bu yüzden katılımcıların aynı zamanda bu alanda çalışma yapan herkesin ellerinden öper, teşekkürler ederiz” dedi.

 

“İLGİ MUTLULUK VERİCİYDİ”

Trabzon'da düzenlenen TEKNOFEST'te de yer aldıklarını belirten Zengin, “Orada da çok büyük bir katılım vardı. Karadeniz insanımızın bu alandaki ilgileri çok daha fazla oluyor. Ben İstanbul'daki TEKNOFEST’e de katılmıştım, ilgileri ve merakları çok hoşumuza gidiyor. Açıkçası Karadeniz insanının bu pratik zekâsı ve ilgisi ile birlikte aslında çok daha fazla insanla ulaşıyorsunuz ve çok daha fazla şey anlatabiliyorsunuz. Bu açıdan Karadeniz'de düzenlenmesi de bu açıdan çok güzel oldu” diye konuştu.

 

“KENDİ UZAY İSTASYONUNDA KARŞILIYORUZ”

Festivalde yer alan ürünleri hakkında da bilgi veren Zengin, şu ifadeleri kullandı: ”Öncelikle metaverse, karma gerçeklik, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerine yer alıyoruz. Aynı zamanda bu tarafta elektromobilite anlamında da çalışmalara başladık. Elektrikli bisikletlerin üzerinde de teknolojilerimizi gösteriyoruz insanlara. Genellikle şu an tasarladığımız uzay istasyonunda katılımcıları ve ziyaretçileri kendi uzay istasyonunda karşılıyoruz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar