DOKAP’TAN ŞİRKETLERE DESTEK
Bugüne kadar yüzlerce şirkete danışmanlık yapan KPI Danışmanlık, verdikleri destek ile şirketlerin ihtiyaç duymaları halinde 6 ay boyunca ödemesiz DOKA projelerinden faydalanabileceklerini açıkladı.
info@karadenizekonomi.com / 17.01.2022
Şirketlerin iyi yönetilmesi konularında danışmanlık hizmeti veren KPI Danışmanlık sahibi Erhan Topkaya, deneyimleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak şirketler için yol haritası olabilecek önerilerde bulundu.
Şirketler ödemesiz olarak yararlanabilir
KPI Danışmanlık sahibi Erhan Topkaya deneyimleriyle ilgili bilgiler paylaşırken aynı zamanda şirketlerin danışmanlık ihtiyaçlarına karşın öneride bulunarak DOKA tarafından desteklendiklerine dikkat çekti. Topkaya, ‘’Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bir ilke imza atarak bu yıl bölgemizde İmalat sanayi sektörüne özel Dijital Dönüşüm -Süreç ve Kaynak Verimliliği-Kurumsallaşma ve Halka Arz gibi konularda destek veriyor. Şirketler ihtiyaç duymaları halinde 6 ay boyunca ödemesiz olarak bunlardan yararlanabilir’ ’diye konuştu.
Kısa zamanda büyük başarı
Kurdukları danışmanlık şirketi KPI Academy’nin kısa zamanda büyük başarılara imza attığına söyleyen Topkaya, “KPI Academy, Karadeniz bölgesinde Operasyonel Mükemmellik, 5S, Kaizen, KPI (Şirketin anahtar Başarı göstergeleri) kurulumu, Otonom Bakım, Planlı Bakım, Yalın 6 sigma gibi konularda danışmanlık hizmeti veriyor. Şirket henüz 2 yıllık olmasına rağmen oldukça geniş bir networke sahip. Madencilik, Tekstile, Gıda, Ambalaj, Temizlik sektörü gibi bir çok üretim tesislerine operasyonel mükemmellik konusunda danışmanlık veren şirketin halihazırda şuan anahtar teslim 4 adet fabrika kurulum projesi de devam ediyor.” dedi.
Şirketler İçin Yol Haritası
“Stratejist ve değişim danışmanı olarak bugüne kadar yüzlerce şirkete danışmanlık yaptım. İş dünyasında birçok kurumsal değişimi yönettim ve pek çok şirketin büyümesine tanıklık ettim” diyen KPI Danışmanlık sahibi Erhan Topkaya, Mükemmel Operasyon'a sahip olmak için şu konuların doğru yönetilmesi gerektiğine de dikkat çekti:
1-İnsan kaynakları
Bölgemizde özellikle bütün yöneticilerimiz, şirket sahiplerimiz personelden ve kalifiye personel bulamamaktan yakınıyor fakat kendi çalışanlarına yatırım yapmakta istemiyor. Aslında personele yatırım yapmak, eğitmek firmalara çoğu zaman maddi külfet olarak görülüyor.
2- Şirket kültürü oluşturma
Şirketlerimizin sürdürülebilir kalıcı olması için şirket içerisinde şirket kültürünü oluşturmamız gerekiyor, takım çalışmasını ekip çalışmasını benimsetmemiz gerekiyor. Ben değil biz felsefesini tüm çalışanlarımıza empoze etmek ve onlara değer verildiğini bu şirketin bir parçası olduğunu hissettirmemiz gerekmektedir.
3- Kurumsallaşma süreci
Onlara liderlik yapabilecek beyaz yakalar yetiştirmemiz gerekiyor. Çalışanlar ile hayallerimizi hedefimizi paylaşmamız gerekir. Ülkemizde Babadan oğula geçen şirketlerimizin neredeyse %95’i ne yazık ki 3 nesli göremiyor ama yine de emekler vererek, sıkıntılar çekerek kurduğumuz yükselttiğimiz şirketleri profesyonel yöneticilere veya içeriden yetiştirdiğimiz ekibe bırakmak istemiyoruz.