EFE JİPS tarım ürünleri şimdi Karadeniz’e daha yakın
Fındık, çay, muz veya Antep fıstığı yetiştiricisi iseniz tamamen doğal olan Efe Kalsiyum Sülfat ürünlerini mutlaka biliyorsunuzdur. Efe Jips Tarım tarafından Türk tarımına kazandırılan bu ürünler 2004 yılından bu yana her yıl GFRC teknolojisi ile kendini yenilemeyi başarmış ve çiftçilerimizin haklı takdirini kazanmıştır.
info@karadenizekonomi.com / 7.10.2021
Eylül ayının ortalarında Samsun’da düzenlenen Tarım Fuarı’nda Karadenizli üreticilerle bir araya gelen Efe Jips Tarım Ürünleri, bozulan toprak yapılarını ıslah ederek kalsiyumun alınabirliğini arttıran, toprağı da kabartarak kök çürüklüğünü engelleyen Efe Kalsiyum ürünü ile Türk tarımının umudu olduğunu kanıtladı. 2004 yılından bu yana Türk tarımının hizmetinde olan Efe Jips markası, 2019 yılından itibaren yıllık 300 bin ton kapasiteye ulaşarak ülke genelinde pek çok noktaya ulaşmayı başardı.
Karadeniz’de yeni partner hamleleri
Bu kapsamda Doğ-Al Gübre Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu üyesi Erkan Doğan da her fırsat bulduğunda çiftçilerle bir araya gelerek ülke tarımının gelişimine katkı sağlamayı ilke edinmiş biri olarak üreticiye doğru bilgileri aktarmak için Karadeniz’de Ziraatçim Market Dadyan Tarım ile bölge distribütörlüğü anlaşması yaptı. Deneyimli bir ziraat mühendisi olan Dadyan Arslan Çığtay, üstlendikleri distribütörlüğü şu sözlerle değerlendirdi. “Ordu, Samsun, Giresun, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Rize ve Artvin ve ilçelerinde potansiyel iş ortaklarımızla tanışmak ve bağlantılar kurmak üzere ekiplerimiz saha çalışmalarını sürdürüyoruz. Türk tarımında yeni hedeflerde buluşmuş iki idealist firma olarak doğru gübreleme ile ülke topraklarını geri kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle sahada üreticiye doğru bilgileri aktaracak, tarımın sorunlarını dert edinen iş ortaklıklarını artırmak için yola koyulduk.”
Fındık ve çayda Efe Kalsiyum Sülfatın Faydaları
Kimyevi gübrelerin yarayışlığını arttırır dokuları sıkıştırır mantarı ve fizyolojik hastalıklara maruz kalmazsınız. Kök çürüklüğünü engeller, sürgün yapar, randımanı arttırır, topraktaki kili çözer toprağı kabartır köklere oksijen gider. Dökülmeyi engeller, meyve tutumunu arttırır ve verim artışı sağlar. Toprakta bağlı bulunan fosforu potasyumu çözer. Ocakları gençleştirir. Ksilem denen gövdedeki iletim demetlerini açar. Fotosentez olayını arttırır. Lezzet ve aromayı arttırır. Alüminyumun dominant olduğu yerlerde kireç kullanılırsa alüminyum toksitesi olur ve bu oluşumu engeller.
REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ GAZETESİ