Enerjiye yapılan yüksek zam moralleri bozdu
Ticari ve sanayi elektriğine yüzde 14, BOTAŞın enerji santrallerinde kullanılan doğalgaza yüzde 49, büyük işletmelerin kullandığı doğalgaza yüzde 14, küçük işletmelere ise yüzde 9 oranında yapılan zamlar reel sektörde tedirginliktik yarattı. İşadamı ve s
info@karadenizekonomi.com / 7.08.2018
- MALİYETLER DAHA DA AĞIRLAŞACAK
Servet Şahin:
-Zam belli ki bir gereklilikti. Petrolümüz olmadığı için bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Dolar 3 liradan 5 liraya çıkınca bu zam da kaçınılmaz oldu.
Semih Sarıgöl:
-Zaten maliyetler konusunda zorlanıyoruz. Bir de üstüne üstlük bu zam gelince yansımaları olumsuz oluyor.
-Mehmet Albayrak:
Bütün üretim ve faaliyet eylemlerini yeniden gözden geçireceğiz. Bu yüksek maliyetle firmalar darbe alacaktır. Hesapta olmayan bir durumla karşı karşıyayız.
Tayfun Karataş:
-Şu an bu zammı yerinde ve doğru bulmuyoruz. Üretim maliyetlerine olumsuz anlamda ciddi etkileri olacaktır. Zammın ötelenmesi bölge ekonomisi açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.
Hasan Çakırmelikoğlu:
-Haliyle bizim de üretim maliyetlerimizi yükseltecektir bu zam. Her şeye rağmen sanayicimiz minimum kârlarla üretmek ve satmak zorunda kalıyor.
Burhan Çakmak:
-Ekonominin durgunluğa geçtiği bir dönemde getirilen yeni yükler sanayiciyi çok daha zor durumda bırakıyor.
Selçuk Altaş:
-Elbette bir maliyet olacak ve istemesek de bu maliyeti yansıtacağız. Çözüm olarak kendi enerjisini üreten çeşitlilik yaratan bir ülke olmalıyız ki dışa bağımlılıktan kurtulalım.
Murat Şimşek:
-Sanayici cezalandırılıyor. Ocak ayından bu yana elektriğe yüzde 29, doğalgaza ise yüzde 42 oranında zam yapıldı. Bu zamlarla üretim gücümüzün düşeceği ortadadır.
A.Kadir Engin:
-Uzun zamandır ertelenen elektrik, doğalgaz zamları sadece konut sahiplerini değil, ekonominin tümünü olumsuz etkiliyor. Hükümetten reel sektörü destekleyen bir paket bekliyoruz.
Nejdet Gürsoy:
-Sanayicimiz, zorlu ve rekabetçi iç ve dış koşullara karşı fedakârca mücadele verirken enerjiye yapılan bu yüksek zam karşısında maliyetler yükselmiştir.