Türkiye ve Azerbaycan sağlık turizmi temsilcileri Trabzon'da bir araya geldi

Trabzon TSO tarafından yürütülen Trabzon Sağlık Turizmi HİSER Projesi kapsamında Azerbaycan'dan gelen sağlık turizmi acenteleri ve devlet kurumu yetkilileri, Trabzon'daki proje paydaşı hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentesi temsilcileriyle ikili iş görüşmesi etkinliğinde buluştu.

info@karadenizekonomi.com / 18.09.2024

Türkiye ve Azerbaycan sağlık turizmi temsilcileri Trabzon'da bir araya geldi

ÇELEBİ: TÜM PROJELERİMİZDE BÖLGESEL DÜŞÜNÜYORUZ

İkili iş görüşmesi etkinliğinin açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, "Amacımız Trabzon ve bölgemizde sağlık turizmini geliştirmektir. TTSO olarak planladığımız tüm projelerde bölgenin bütünün düşünerek hareket ediyoruz. Trabzon binlerce yıldır bölgenin merkezidir ve tarihin bize yüklediği bu misyona uygun şekilde davranıyoruz. Olaylara daha geniş bir perspektiften bakmak lazım" dedi. Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Azerbaycan'a gittik, şimdi onlar burada. Gürcistan'la da sağlık turizmi konusunda çalışıyoruz. İnşallah Ekim ayında Tiflis - Trabzon direkt uçak seferler başlayınca hareket daha da fazlalaşacaktır. Bakü'den zaten direkt uçuşlar var. Trabzon'a Batum'dan ve Tiflis'ten karayoluyla da gelenler var. Kapalı sınırların açılması için de birçok konuda bize önderlik eden TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmasını rica edeceğiz. Türk dünyası birlik içinde olursa gerçekten parlak bir geleceğin bizi beklediğine inanıyorum. İkili iş görüşmesi etkinliğinin her iki ülke sektör temsilcileri için verimli geçmesini diliyorum. Azerbaycanlı dostlarımızdan Trabzon'a özel önem vermelerini rica ediyorum."

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Yavuz Çakıroğlu ise "Can Azerbaycan'dan gelen kardeşlerimize 'hoş geldiniz' diyorum. Trabzon gezisinin verimli geçtiğini ve olumlu sonuçlanacağını umuyorum. İkili iş görüşmelerinden çok güzel sonuçlar alacağımıza ve iş birlikleri kuracağımıza inanıyorum" dedi.

DR. KHASPOLAD: DİREKT UÇUŞLAR NEDENİYLE TRABZON'LA DAHA RAHAT ÇALIŞACAĞIZ

Azerbaycan heyeti adına konuşan Dr. Tural Khaspolad, "Kardeş toprağında olduğumuz için çok mutluyuz. Böyle toplantılarda İstanbul'da, Ankara'da bulunuyoruz. Trabzon'a ilk kez geldik ve değerli hastanelerle tanıştık. Direkt uçuşlar olduğu için de Trabzon ile çok daha rahat çalışabileceğimizi düşünüyoruz. Bizi burada ağırladığımız için teşekkür ediyorum" dedi.

200'DEN FAZLA İŞ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzon Sağlık Turizmi HİSER Projesi kapsamında daha sonra Azerbaycan'dan gelen sağlık turizm acenteleri, Trabzon'daki sağlık turizmi yetki belgesi bulunan proje paydaşı hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acenteleriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında 200'den fazla iş görüşmesi yapıldığı vurgulandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar