Bakan Ersoy’dan Belediyelere Çağrı: Acil Turizm Master Planı Hazırlayın

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep’te düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri’nin 10. ayağında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 23.09.2024

Bakan Ersoy’dan Belediyelere Çağrı: Acil Turizm Master Planı Hazırlayın

Belediyelere seslenen Bakan Ersoy, turizm master planlarının acilen hazırlanması gerektiğini vurguladı. Master planların belediyelerin sorumluluğunda olduğunu belirten Ersoy, “Biz destek veririz, fakat altyapı bizim görevimiz değil” diyerek, yerel yönetimlerin bu konuda adım atmasını istedi.

Bakan Ersoy, özellikle turizmin gelişimi için planlama çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirterek, Türkiye’nin 2024 yılında turist sayısı bakımından İtalya’yı geçerek dünyada 4. sıraya yerleşmeyi hedeflediğini açıkladı. Türkiye’nin turizm gelirleri ve ziyaretçi sayısında önemli bir sıçrama yapacağına dikkat çeken Ersoy, Kültür Yolu Festivalleri’ni de 35 ile yaymayı planladıklarını ifade etti.

İtalya’yı Geçme Hedefi

Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizmde dünya sıralamasında 2024’te ilk 5’e gireceğini ve İtalya’yı geçerek 4. sıraya yükseleceğini belirtti. Ersoy, “Turizmde 60 milyondan fazla turist ve 60 milyar dolar gelir hedefimiz var” dedi. Türkiye’nin 2017’de 7. sırada yer aldığını hatırlatan Ersoy, bu yükselişin Türk turizmi için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yunan Adalarına Giden Türk Vatandaşları

Yunan adalarına Türk vatandaşlarının ilgisiyle ilgili soruya da yanıt veren Ersoy, turizmin global bir rekabet olduğunu ve tüm ülkelerin potansiyel rakip olduğunu belirterek, “Herkesten bir şeyler alabilirsiniz, herkes sizden bir şey alabilir. Bu doğal bir süreç” dedi.

Bodrum ve Çeşme’deki Sorunlar

Bodrum ve Çeşme’deki turizmin yalnızca yerli turistlere dayalı olmasının bölgedeki fiyatları artırdığına dikkat çeken Ersoy, turizmin 8 aya yayılmasının ve daha geniş bir pazara açılmasının bölgeyi daha cazip hale getireceğini söyledi.

Deprem Bölgesindeki Kültürel Varlıklar

Deprem bölgesindeki kültürel varlıkların durumu hakkında da bilgi veren Bakan Ersoy, 2025 sonuna kadar kamuya ait kültürel varlıkların tamamının ayağa kaldırılacağını duyurdu. Vatandaşlara ait kültürel varlıklar için de bir hibe programı başlatıldığını belirtti.

Kültür Yolu Festivallerine Geniş İlgi

Kültür Yolu Festivalleri’nin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Bakan Ersoy, “16 şehre ulaştık, hedefimiz 35 il” diyerek festivallerin her yıl aynı tarihlerde yapılacağını ve daha geniş bir katılımla devam edeceğini ifade etti.

Türkiye’nin Turizmde En Büyük Silahı: THY

Ersoy, Türkiye’nin turizmi geliştirmedeki en büyük silahının Türk Hava Yolları olduğunu belirtti. THY’nin 330 noktaya direkt uçuş sağladığını ve bu sayede tanıtım faaliyetlerinin tüm dünyada etkin bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar