Türkiye’nin Gizli Rezervi Yastık Altında
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vatandaşların yastık altında tuttuğu altın ve doların ekonomiye kazandırılması halinde Türkiye’nin risk priminin düşeceğini söyledi.
info@karadenizekonomi.com / 21.08.2026
Eskişehir’de düzenlenen toplantıda konuşan Yılmaz, Merkez Bankası rezervlerinin 7 Ağustos itibarıyla 178,4 milyar dolara ulaştığını belirterek, vatandaşların elindeki altın ve dövizin de önemli bir rezerv olduğunu ifade etti.
Yılmaz, “Vatandaşın yastık altında tuttuğu dolarlar, altınlar! Keşke bunlar daha fazla sisteme girse, o zaman Türkiye’nin risk primi de çok daha aşağılara inecektir” dedi.
Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 3,6 büyüdüğünü belirten Yılmaz, 2026 Temmuz itibarıyla yıllıklandırılmış mal ihracatının 278 milyar dolara, mal ve hizmet ihracatının ise 401 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
Eskişehir’e 10 milyar dolarlık ihracat hedefi
Eskişehir’in geçen yıl yaklaşık 4,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, kentin 10 milyar dolarlık ihracat hedefi koyması gerektiğini söyledi.
Yılmaz, Eskişehir’in sanayide kapasitesini artırdığını belirterek bundan sonraki hedefin daha teknoloji yoğun, katma değerli ve rekabetçi üretime geçmek olduğunu vurguladı.
Kentteki lojistik yatırımlara da dikkat çeken Yılmaz, Eskişehir OSB ile Hasanbey Lojistik Merkezi arasındaki demir yolu bağlantısı ile ilerleyen süreçte Gemlik Limanı’na demir yolu bağlantısının hedeflendiğini kaydetti.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-08-01 09:28
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 195,50 TL |
| ORDU | 161,50 TL |
| DÜZCE | 157,00 TL |


