Afet bölgelerine 10 milyon TL kaynak aktarımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Bartın’a 2 milyon TL, Sinop’a 3 milyon TL ve Kastamonu’ya 5 milyon TL destek

info@karadenizekonomi.com / 16.08.2021

Afet bölgelerine 10 milyon TL kaynak aktarımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, “Başta Kastamonu olmak üzere Batı Karadeniz’i etkileyen sel felaketi 3. Seviye (Ulusal) afet ilan edildi. Afetin meydana geldiği ilk saatlerde, Bakanlığımızın ana görevlerinden olan sosyal yardımlarımız kapsamında Bartın’a 2 milyon TL, Sinop’a 3 milyon TL ve Kastamonu’ya 5 milyon TL olmak üzere 3 ilimize toplam 10 milyon TL tutarında kaynak aktarımı sağlandı” ifadeleri kullanıldı.
 

Açıklamada, “Afetle mücadele çalışmaları, Türkiye Afet Müdahale Planı’na (TAMP) göre AFAD koordinasyonunda, afetin ilk anından itibaren oluşturulan 28 ayrı çalışma grubu ile yürütülüyor. 28 çalışma grubunun her biri için koordinasyondan sorumlu kurumlar TAMP’a göre belirlendi. Bakanlığımız bu çalışma gruplarının 2’sinde Ana Çözüm Ortağı, 3’ünde ise Destek Çözüm Ortağı olarak konumlandı. Ana Çözüm Ortağı olunan çalışma grupları; ‘Psikososyal Destek Hizmet Grubu ve Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Hizmet Grubu’ iken Destek Çözüm Ortağı olunan çalışma grupları; ‘Tahliye Yerleştirme ve Planlama Hizmet Grubu, Barınma Hizmet Grubu ve Beslenme Hizmet Grubu’dur” denildi.

Psikososyal destek grubu afetzedelere el uzatmaya devam ediyor
Yapılan açıklamada, “Bakanlığımız bu çalışma grupları çerçevesinde afetzedelerin barınma ve gıda gibi en akut ihtiyaçlarının tedarikinde aktif görev alırken, psikososyal destek hizmeti ile de afetin yaralarının sarılmasında kilit rol üstlenmektedir. Psikososyal Destek Hizmet Grubumuz dün itibarıyla arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı noktalarda vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bakanlığımızın sorumlu olduğu Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu faaliyete geçirilerek, personelimiz 7/24 esasına göre AFAD Acil Durum Merkezinde göreve başladı.

 

Türkiye, afet ile mücadele alanındaki birikimini ve yetkinliğini TAMP gibi detaylı, teknik ve etkili bir plan ile ortaya koymuş ve uygulamaktadır. Devletimizin tüm kurumları bu plan çerçevesinde afetin ilk dakikasından itibaren organize oluyor ve sahaya iniyor. Psikososyal destek grubumuz #KırmızıYelekliler her zaman olduğu gibi hayatın normale dönmesi için afetzedelere el uzatmaya devam edecek” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Hem sosyal yardımlardan hem de ayni bağış ve depo yönetiminden sorumlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızdaki personelimiz fedakarca ve özverili şekilde temel ve acil ihtiyaçları karşılamaktadır.  Afet bölgelerinde gece gündüz demeden görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletirim” denildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar