Çorum'un o ilçesine 10 Milyon TL'lik dev yatırım! Yüzlerce kişiye iş kapısı olacak o proje için düğmeye basıldı!
Çorum'un Dodurga ilçesinin kaderini değiştirecek o dev proje için düğmeye basıldı! Çorumlu iş insanı Uğur Barlık tarafından hayata geçirilecek 10 Milyon TL'lik kömür üretim tesisi, bölge ekonomisine can suyu olacak.
info@karadenizekonomi.com / 10.07.2025

Yüzlerce kişiye yeni iş kapısı açması ve bölgeye ekonomik canlılık getirmesi beklenen yatırım, şimdiden Dodurga halkını heyecanlandırdı.
Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Berk Köyü’nde dev bir enerji yatırımı için düğmeye basıldı. G33b4 Pafta adresinde yer alan ve ruhsat numarası 202400636 (ER: 3485888) olan maden sahasında kömür üretimi yapılacak. Projeyi hayata geçirecek isim ise Çorumlu iş insanı Uğur Barlık. Enerji Günlüğü’nde yer alan bilgilere göre, bölgeye kırma, eleme, yıkama ve paketleme tesisinden oluşan entegre bir kömür üretim tesisi kurulması planlanıyor. 10 milyon TL bedelli yatırım, bölge ekonomisine yeni bir soluk getirecek.
Kömür üretimi açık işletme yöntemiyle yapılacak
Proje kapsamında kömür üretimi açık işletme yöntemiyle gerçekleştirilecek. Sahada yapılacak işlemler, çevresel sürdürülebilirlik esasları doğrultusunda planlanıyor. Açık işletme yöntemiyle çıkarılacak kömür, doğrudan kurulacak tesise taşınarak burada farklı işlemlerden geçirilecek. Kırma, eleme, yıkama ve paketleme gibi üretim sürecinin temel adımları tesis içerisinde entegre şekilde yürütülecek.
Yıllık 200 bin ton üretim hedefleniyor
Proje kapsamında maden sahasından yılda 200.000 ton kömür çıkartılması öngörülüyor. Ancak bu miktarın tamamı işlenmeyecek. Çıkarılan hammaddenin yüzde 40’ının pasa olarak ayrılacağı belirtilirken, yaklaşık 120.000 ton kömür tesiste işlenip piyasaya sunulacak. Bu süreçte ürün, fiziksel olarak farklı aşamalardan geçirilerek hem kalite artırılacak hem de pazarlanabilir hâle getirilecek.
Yatırım bedeli 10 milyon TL, proje ömrü 10 yıl
Uğur Barlık tarafından yürütülecek olan proje, yaklaşık 10 milyon TL yatırım değeriyle dikkat çekiyor. Enerji sektöründe yerel yatırımcının bu denli büyük ölçekli bir projeye girişmesi, hem bölge ekonomisi hem de istihdam açısından önemli katkılar sağlayacak. Tesiste istihdam edilecek personel sayısının artması, Berk Köyü ve çevresinde sosyoekonomik hareketlilik oluşturması bekleniyor. Projenin planlanan işletme ömrü ise 10 yıl olarak belirlendi.
Dodurga, kömür üretiminde yeni bir merkez hâline geliyor
Çorum’un enerji potansiyelini değerlendirmek adına hayata geçirilecek bu proje, Dodurga’nın madencilik alanında yeni bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak. Bölgedeki yerel kaynakların değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması, Çorum’un enerji haritasında daha etkin bir rol üstlenmesini mümkün kılacak. Uğur Barlık’ın yürüttüğü bu yatırım, hem yerli üretime katkı sunacak hem de dışa bağımlılığı azaltma yönünde bölgesel bir model olarak öne çıkacak.
Önümüzdeki aylarda yapım sürecine geçilecek tesisin, ruhsat ve teknik izin süreçlerinin ardından kısa sürede faaliyete alınması planlanıyor.
Çok Okunanlar







Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-07-09 09:00
Şehir | Levant |
---|---|
TMO | 130 TL |
GİRESUN | 166,50 TL |
ORDU | 167,25 TL |
DÜZCE | 166,00 TL |