Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu: Geçici Vergi Detayları Yeniden Değerlendirilmelidir

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 50 milyon liranın altında cirolu işletmelerin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmamasına yönelik kararda ortaya çıkan usul esaslarına değindi.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2024

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu: Geçici Vergi Detayları Yeniden Değerlendirilmelidir

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu; “31 Ağustos 2024 tarihli yayımlanan tebliğ kapsamında2023 cirosu 50 milyon lira ve altında olan yaklaşık bir buçuk milyona yakın mükellefienflasyon muhasebesi dışında tutulması talepler doğrultusunda olumlu bir karar olarak değerlendirilmiştir.

Ancak enflasyon muhasebesi yapan mükelleflerde, düzeltme zararı oluşması ve bu zararın kazançtan indirildi ise şimdi de düzeltme beyanı kapsamında bu tutarın “Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler” kazancına eklettirilip gereksiz geçici vergi ödenmesi istenmektedir. Ödenen kısmın ise, 2024 kurumlar vergisi beyanı verildiğinde gereksiz yere ödenen meblağın iade edilmesi planlanmaktadır. Geçici vergi beyanlarında enflasyon düzeltmesi karı çıkan işletmelere ise düzeltme beyanı verilmesi ve akabinde tutarın 2024 vergi beyanında iade edilmesi durumu söz konusudur. Bu yönde ki bir uygulamanın bürokratik ve işletmelerin genel yapısını bozacağı göz önüne alınmak kaydıyla, sürecin beyan esası olmadan enflasyon muhasebesi dışında tutulmasının daha sağlıklı ve gerçekçi olacağına inanmaktayız.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar