Giresun'da galericilere şok! Ruhsatları iptal edildi

Giresun’un Bulancak ilçesinde yapılan denetimler sonucunda mevzuata uymayan iş yerlerinin ruhsatları iptal edildi.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2024

Giresun'da galericilere şok! Ruhsatları iptal edildi

Bulancak Belediyesinden yapılan açıklamada, “Bulancak Belediyesi olarak galericilere yönelik yapılan denetimlerde, bakanlığın yayınladığı yönetmelikler doğrultusunda vatandaşların sağlıklı ve güvenli ticaret yapabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yapılan denetimlerde özellikle dikkat edilen hususlar arasında “ana gayrimenkulün tapu kütüğünde, mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerde galericilik faaliyetinin yapılamayacağı” ve “açık ve kapalı faaliyet alanı büyüklüğünün en az 150 metrekare olması gerektiği” vurgulanmaktadır. Bu yönetmelikler doğrultusunda, yeni galericiler sitesi ve gerekli şartları taşıyan yerler haricinde faaliyet gösteren iş yerlerinin ruhsatları iptal edilmektedir. Daha önce tebliğ edilmiş yerlerde, aynı şekilde mevzuata uymayan ve kurallara aykırı olarak faaliyetlerine devam eden iş yerlerinin de ruhsatları feshedilmiştir” denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgiler paylaşıldı; “Yeni galericiler sitesi ve gerekli şartları taşımayan yerler haricinde, şehir içinde faaliyet göstermeye devam eden işletmelerin ruhsatları feshedilmiştir. Daha önce tebliğ edilen ve kurallara uygun hareket etmeyen iş yerleri de bu denetimler sonucunda kapanmıştır. Denetimler, bakanlık yönetmeliklerinin hassasiyetle uygulanmasını sağlamak ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla sürdürülecektir. Denetimlerde göz önünde bulundurulan bu önemli kurallar, şehrimizin düzenini koruyarak ticaretin daha güvenli ve şeffaf bir şekilde yapılmasına katkı sağlamaktadır.”

Sıbıç; Mevzuata uygun hareket ediyoruz

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç da denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada; “Bizim dönemimizde, bakanlığın yönetmelikleri doğrultusunda herhangi bir usulsüz ruhsatlandırma işlemi yapılmamıştır. İş yerlerinin yeni galericiler sitesine taşınması konusunda titizlikle çalışıyor ve mevzuata uygun hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli alışveriş yapabilmesi ve şehir düzeninin korunması için denetimlerimizi sıkı tutuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar