Giresun'un fındık ağası belli oldu

Giresun'un Görele ilçesinde düzenlenen Çömlekçi Deresi Fındık Festivalinin ağası belli oldu.

info@karadenizekonomi.com / 24.07.2024

Giresun'un fındık ağası belli oldu

12'nci Çömlekçi Deresi Fındık Festivali hafta yoğun bir katılımları gerçekleştirildi. Festivale katılanlar hem piknik yaptı hem de yerel sanatçıların türküleri eşliğinde horonlar oynadı. Festivalde fındık ağası da seçildi. Komite tarafından bu senenin fındık ağası Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede seçildi.

Fındık ağası seçilen Başkan Dede, yaptığı açıklamada, 12'nci Çömlekçi Deresi Fındık Festivaline katılarak hemşerileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dede, "Yorucu fındık hasadına az bir süre kaldığını simgeleyen ve Giresun kalite fındığının ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçlayan festivalde temsili olarak fındık hasadına başlayarak, yöresel sanatçılarımızın seslendirdiği türküler eşliğinde halkımız ile horana durduk. Geleneksel olarak her yıl bir fındık ağasının belirlendiği festivalde, bu makama layık görülerek bu seneki fındık ağası bizim seçilmemiz de ayrı bir sürpriz oldu. Bu güzel festivale bizleri davet ederek en güzel şekilde misafir eden Sayın Adem Kuru'ya, Timur Tahmaz'a ve festivalde emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Fındık ağası seçilen Başkan Dede'ye festivale katılanlar büyük ilgi gösterirken, Dede de vatandaşlarla tek tek selamlaştı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar