Giresun'un Şeref Günü

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a Gelişinin 100. Yıl Dönümü (Şeref Günü) ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2024

Giresun'un Şeref Günü

Giresun Valisi Mehmet Fatih SerdengeçtiGazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a Gelişinin 100. Yıl Dönümü (Şeref Günü) ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Sevgili Giresunlular; Bugün, Giresun'umuzun şeref günü. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'umuza gelişinin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz.

Giresun, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında gösterdiği kahramanlıklarla, tarihimize altın harflerle yazılmıştır. 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları'nın vatan uğruna gösterdiği fedakârlıklar, bu şehrin kahramanlık destanına altın harflerle yazılmıştır.

Bu topraklar, sadece Kurtuluş Savaşı'nda değil, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekâtı ve terörle mücadelede de canını feda eden kahraman evlatlar yetiştirmiştir.

Unutmayalım ki, bu topraklar sadece geçmişte değil, yakın zamanda da kahramanlık destanlarına sahne olmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, milletimiz birlik ve beraberlik içinde vatanına sahip çıkarak, demokrasimizi korumuştur. Bu hain girişime karşı canlarını feda eden şehitlerimizi de rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyoruz.

Bugün, görevi başında iken şehit olan veya gazi kalan tüm kahramanlarımızı da bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların bizlere emanet ettiği bu vatanı daha ileriye taşımak ve korumak için aynı azim ve kararlılıkla, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları'nı, Kore ve Kıbrıs gazilerimizi, terörle mücadelede şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızı, 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olanlara esenlikler diliyor, tüm hemşehrilerimi sevgiyle selamlıyorum."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar