Ak Partili Belediye Başkanı bile madene isyan etti! Halkı madene karşı durmaya çağırdı Aybastı'da tepkiler çığ gibi

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, “Bunun bize hiçbir faydası yok, zararı ise korkunç olacak. Ben bölge halkını saygılı bir şekilde madene karşı durmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

info@karadenizekonomi.com / 6.09.2024

Ak Partili Belediye Başkanı bile madene isyan etti! Halkı madene karşı durmaya çağırdı Aybastı'da tepkiler çığ gibi

BİZ KESİNLİKLE KARŞIYIZ İSTEMİYORUZ

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, “Bölgemizde maden arama izni verilmesini istemiyoruz. Karşıyız. Karadeniz’i Türk yurdu yapan 6 bin şehidimiz orada yatıyor. Aybastı'nın göz bebeği Perşembe Yaylasında maden arama faaliyetleri sözünün bile geçmesi kabul edilemez. Böyle bir şeye izin verilmesi o şehitlerimizin aziz hatırasına saygısızlık olacaktır. Bizlere yurt, vatan eden o şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş topraklarda biz maden araması istemiyoruz.” dedi.

BURASININ FATSA GİBİ OLMASINI İSTEMİYORUZ

Ordu’da en fazla hayvancılığın Aybastı ve çevre ilçelerde yapıldığını dile getiren Gündoğar, “Ordu'da en fazla hayvan yetiştiren ilçe ve bölgeyiz. Burada bir maden aramasına izin verilirse bu bölgede hayvancılık da bitecek. Aynı zamanda doğa, su kaynaklarımız olumsuz etkilenecek. Bu sebeple de madene karşıyız ve istemiyoruz. Aybastı'nın yaylalarının çölleşmesini istemiyoruz. Fatsa’da neler yaşandığını biliyoruz.” şeklinde konuştu. 

HALKIMIZI MADENE KARŞI DURMAYA DAVET EDİYORUM

Yıllık yaklaşık 1,5 milyon turistin mevcut havzayı ziyaret ettiğini hatırlatan Gündoğar, “Madenin Perşembe Yaylasına hiçbir faydası yok, zarar boyutunda ise korkunç sonuçlara yol açacak. Dünya mirası Perşembe Yaylası mendereslerimiz var, Çiseli Şelalemiz var. Bu nedenle de madene tamamen karşıyız. Perşembe Yaylası ve civarı altından daha değerli. Bu konu siyaset üstü bir konu. Ben bölge halkını saygılı bir şekilde madene karşı durmaya davet ediyorum.” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar