Kokarca tehdit ediyor: Çamaş Belediyesi kokarca alım kampanyasını başlattı

Ordu’da fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren Kahverengi Kokarca ile mücadele sürerken Çamaş Belediyesi Kokarca Alım Kampanyasının startını verdi. Belediyeye ilk kokarcayı getiren üreticiye parası peşin ödendi.

info@karadenizekonomi.com / 12.09.2024

Kokarca tehdit ediyor: Çamaş Belediyesi kokarca alım kampanyasını başlattı

Ordu’da fındık üreticilerini zor durumda bırakan Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) ile mücadele devam ediyor. Çamaş Belediyesi, bu zararlı böceğe karşı farkındalık yaratmak ve üreticilere destek olmak amacıyla "Kokarca Alım Kampanyası" başlattı. Kampanya kapsamında, vatandaşlar ev, bahçe ve tarlalardan topladıkları kokarcaları belediyeye getirerek satabiliyor.

Kilosu 300 TL’den Alınıyor

Belediye, kokarcayı kilosu 300 TL’den satın alarak toplu imha işlemi gerçekleştiriyor. Kampanyanın ilk gününde kokarca getiren üreticiye parasını bizzat Çamaş Belediye Başkanı Leyla Çıtır teslim etti. Başkan Çıtır, ilçede kokarcanın ciddi zararlara yol açtığını belirterek, bu mücadelenin tüm ilçe halkının katılımıyla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

“Birlikte Mücadele Ediyoruz”

Başkan Leyla Çıtır, ilçe genelinde Tarım Müdürlüğü ile işbirliği yaparak kokarca ile mücadelenin kapsamlı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Çıtır, “Kokarcanın tarla ve bahçelere verdiği zarar çok büyük. Vatandaşlarımızın da desteğiyle, kokarcaya karşı hep birlikte mücadele ediyoruz” dedi.

Kampanya, üreticilerin ekonomik kayıplarını azaltmayı ve tarım ürünlerini koruma altına almayı amaçlıyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar