Perşembe Festivaline bir günde 100 bin kişi katıldı

Bin yıllık geçmişi ile Kırkpınar’dan daha eski olan ve bu yıl 916.sı düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali sona erdi.

info@karadenizekonomi.com / 23.07.2024

Perşembe Festivaline bir günde 100 bin kişi katıldı

5 gündür çeşitli etkinliklerle renklenen festival, konser ve güreş müsabakaları ile katılım rekoru kırdı.

ALİ GÜRBÜZ BAŞPEHLİVAN

Türklerin Karadeniz'e girdiği yıldan itibaren düzenlenen ve güreş camiasında “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Ordu'nun Aybastı ilçesinde gerçekleşen festivalin en çok ilgi çeken bölümü olan ve Türkiye’nin sayılı pehlivanlarının katıldığı güreş müsabakalarında Orhan Okulu’yu yenen Ali Gürbüz, Başpehlivanı oldu.

KATILIM REKORU KIRILDI

Geçen yıllara oranla katılım rekorunun kırıldığı festivalde konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Celal Tezcan, her yıl festivalin üzerine koyarak rekorlar kırdığını söyledi.

Başkanvekili Tezcan, “Geçtiğimiz yılın da üzerine çıkarak daha fazla katılımın olduğu bu festival şu ana kadar yapılanlar arasında en fazla kalabalığa ulaştı. Bizim amacımız bu rekoru gelecek yıl daha da yukarıya çıkarmak olacaktır. Ben emeği geçen tüm kurumlarımıza ve siz kıymetli hemşerilerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“YAYLADA 6 BİN ŞEHİT YATIYOR”

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar da yaptığı konuşmada, “Perşembe Yaylası sıradan bir yayla değil. Perşembe Yaylasında 6 bin şehit yatıyor. Bu topraklar için şehit olmuş Emir İsmail’in hatırasına, yine buralar için gazi olmuş Danişment Gazi’nin aziz hatırasına torunları olarak bizler 916 yıldır sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

PERŞEMBE YAYLASININ AĞASI ENDER ŞAHİN OLDU

Öte yandan Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinin son gününde Ağalık yarışması da yapıldı. 5 Milyon 52 bin TL’lik rakamı veren iş insanı Ender Şahin Perşembe Yaylasının ağası oldu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar