Uğur Yıldız, “Havalimanı bakım süresi neden bu kadar uzun?”

Ordu-Giresun Havalimanı’nın15 Eylül’den itibaren 50 gün boyunca uçuşlara ara verilecek olması, şehirde büyük bir tartışma yarattı. Özellikle ASKON Ordu Şubesi Başkanı Uğur Yıldız, bu sürecin şehrin ekonomik ve sosyal hayatına olumsuz etkilerini vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 30.08.2024

Uğur Yıldız, “Havalimanı bakım süresi neden bu kadar uzun?”

OrduGiresun Havalimanı’nda başlayacak olan 50 günlük pist bakım çalışmaları, şehirde büyük tartışmalara neden oldu. ASKON Ordu Şube Başkanı Uğur Yıldız, havalimanı bakım süresinin belirlenmesinde şehrin ekonomik ve sosyal durumunun göz ardı edildiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

Ekonomik ve Sosyal Durum Göz Önünde Bulunduruldu mu?

ASKON Ordu Şubesi Başkanı Uğur Yıldız, havalimanı bakım süresi belirlenirken, şehrin ekonomik ve sosyal durumunun yeterince dikkate alınıp alınmadığını sorguladı. Özellikle fındık hasat sezonunun bitişi, okulların ve üniversitelerin açılış tarihi gibi kritik dönemlerin göz ardı edilmiş olabileceğine dikkat çekti. Yıldız, "İlimize seyahat edecek olanların karşılaşabileceği olası sorunlar hesaba katılmadan bu tarih aralığı nasıl belirlenmiştir?" sorusunu gündeme getirdi.

Bakım Süresi Neden Bu Kadar Uzun?

Pist onarımı için öngörülen 50 günlük sürenin oldukça uzun olduğunu belirten Uğur Yıldız, bu sürenin kısaltılabilmesi için gerekli planlamaların yapılıp yapılmadığını sordu. "Bu proje için bir CPM (Kritik Yol Metodu) planı yapılmış mıdır? Gerekirse 24 saat esaslı çalışmayla bu süreyi kısaltmak mümkün değil midir?" diyen Yıldız, ilimizin ticaretine en az zararla bu süreci atlatmanın önemine vurgu yaptı.

ASKON Ordu Şubesi’nden Çağrı

ASKON Ordu Şubesi olarak, şehre büyük katkı sağlayan havalimanının pist bakım ve onarım sürecinin daha makul bir süreye indirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, "20 gün gibi daha kısa bir süre içinde bu çalışmaların tamamlanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca, bakım sonrasında yeni uçuş noktaları ve sefer sayısının artırılması konusunda da takipçi olacağız." dedi.

Yetkililere Görev Çağrısı

Uğur Yıldız, şehrin yöneticilerini bu süreci daha makul bir şekilde çözmeleri için göreve davet ederken, pist bakım ve onarım sürecinin Ordu-Giresun Havalimanı'nın ticari ve turistik faaliyetlerine olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar