Yumurtada hile!

Ordu Yumurta Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, köy yumurtası diye çiftlik yumurtası satanların olduğunu belirterek, “Bu köy yumurtası üreticilerinin emeğini çalmaktır” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 16.03.2023

Yumurtada hile!

Daha sağlıklı ve organik olduğu için vatandaşın rağbet ettiği köy yumurtasında yapılan hileler pes dedirtiyor.

Ordu’da uzun yıllardan bu yana köy yumurtası üreticiliği yapan Yumurta Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, bazı yumurta satıcılarının, çiftlik yumurtasını köy yumurtası diye sattığını öne sürdü.

“Köy yumurtası diye satıyorlar”

“Vatandaşa köy yumurtası diye çiftlik yumurtası satılıyor, insanlar aldatılıyor” diyen Uzunlar, şunları söyledi; “Biz yıllardan bu yana köy yumurtası üretimi yapan üreticiler olarak bu durumu kınıyoruz. Bu hoş bir şey değil. Köy yumurtası daha fazla paraya satılıyor diye, çiftlik yumurtasını köy yumurtası diye satmak ayıptır, günahtır. Ayrıca köy yumurtası üreticilerinin emeğini çalmaktır. Köy yumurtası üretimi yapmak için büyük emekler sarf eden insanları de lekeliyorlar. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün bu noktada köy yumurtası diye çiftlik yumurtası satanları denetlemesini istiyoruz. Aksi taktirde köy yumurtası alan vatandaşların güveni sarsılacak.”

Fırsatçılar!

Çiftlik yumurtasının 30’lu kolisinin 90 liraya satıldığı yerde aynı yumurtayı, köy yumurtası diye 120 liradan sattıklarını aktaran Uzunlar, “Ramazan ayı öncesinde burada hem bir haksız kazanç var, hem de ahlaki ve vicdani değil. İnsanlar aldatılıyor.” diye konuştu.

“Bildiğiz yerden alın”

Uzunlar, tüketicilere; “köy yumurtasını tercih eden insanlarımız, tanıdıkları, bildikleri ya da her zaman aldıkları üretici ve yerlerden yumurtalarını alsınlar” tavsiyesinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar