Ordu “gokısafilmfest” ile daha güzel

Geçmişten gelen önemli bir kültür ve sanat birikimine sahip olan Ordu’nun sanatla daha güzelleşeceğine inanan Güzel Ordu Kültür ve Sanat Derneği “gokısafilmfest” etkinliği için geri sayıma başladı.

info@karadenizekonomi.com / 5.10.2021

Ordu “gokısafilmfest” ile daha güzel

Bu yıl 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festival zengin bir programla sinemaseverlerle buluşacak.

2017 yılında başlayan ve bu yıl 5’ncisi düzenlenecek olan festivalde yılın teması “dalga” olarak belirlendi. Suyun yüzeyine atılan minik bir taşın oluşturduğu dairesel dalgalardan esinlenerek hayattaki küçük dokunuşların pozitif etkisine gönderme yapılan “dalga” teması sanat aracılığıyla farkındalık sağlamaya ve sinemaya odaklanmaya daveti de çağrıştırıyor.

 

Onur konuğu Zuhal Olcay

 

Festivalde bu yıl bir yeniliğe daha imza atılacak. Sanatsal üretkenliği ile öne çıkan isimler bu yıldan itibaren “yılın sanatçısı” olarak anılacak. Bu kapsamda festival, toplumsal duyarlılığı öne çıkaran filmlerdeki usta oyunculuğu ile Zuhal Olcay’a adanacak ve açılış da onun seçtiği veya oynadığı bir filmle başlayacak.

12 film yarışacak

Gokısafilmfest yönetim ekibinin etkinlik öncesi basınla ilk buluşmasında festivale ilişkin bilgiler veren başkan Tevfik Serdar Koksal, kısa film yarışmasına başvuran 239 film arasında 12 filmin finale kaldığını açıkladı.

Filmler ve yönetmenler

Körgöze (Speel Out) Harun Sağlam

Bilardo (Billiards) Ecem Anay

Duende-Mevlüt Karabulut

Araf 2052 (Purgatory) Okan Aysalar

Kof (Hollow) Ayşe Mutluşen

Buz için çığlık ( Scream For Ice) Emir Aytemür

Bir annenin sonatı (A mother’s Sonata) Fehmi Öztürk

Büyük saat, küçük saat (The Clokcks) Ecem Arslanay&Yiğit Tanel Kaçar

Lal Gökalp Gönen

Bulak (Fount) Evrim İnci

Bi’zahmet (Please) Engin Ökmen

Dönüş (Way back) Mustafa Murat Uluer

Geniş bir kitle tarafından takip edilen kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösteriminin izleyiciye ulaşmasını sağlamak ve ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek gibi bir misyon üstlenen etkinlik sadece Türk sineması değil dünya sinemasından da renkler sunmayı amaçlıyor.

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar