STK’lardan Durugöl Yerleşkesi satışına ret

Ordu’nun önde gelen meslek kuruluşlarından Ordu Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesi arazisinin satışı ile alakalı ortak basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada satış kararının doğru olmadığı ve meclisin bu kararı tekrar değerlendirerek satıştan vazgeçilmesi istendi.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2021

STK’lardan Durugöl Yerleşkesi satışına ret

Ordu Barosu ve Ordu Mimarlar, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, Elektrik Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odaları yaptıkları ortak açıklamada Ordu Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesi arazisinin satışı ile alakalı satışın doğru olmadığına yönelik ortak bir basın açıklamasında bulundu.

Yapılan ortak açıklama şu şekilde; “Ordu Büyükşehir Belediye meclisince 10 Eylül 2021 tarihli meclis toplantısında, 2516 ada 7 parselde yer alan ve halihazırda belediye hizmet binası olarak kullanılan bina ve arsanın satışı için alınan meclis kararını doğru bulmuyoruz. Yıllardır kamu arazisi olarak (YSE, Köy Hizmetleri, İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi) ilimize hizmet veren bu alan, özellikle Büyükşehir olduktan sonra gerek lokasyonu gerekse büyüklüğü ile son derece stratejik bir konumda emsalsiz bir kamu arazisi olarak bu kente daha uzun yıllar hizmet üretmeye devam etmelidir. Kamu oyununda sesi olma misyonu taşıyan aşağıda imzası bulunan meslek kuruluşu temsilcileri olarak, Büyükşehir Belediye Meclisimizce alınan arsanın satış kararının tekrar ele alınarak satıştan vazgeçilmesini talep ediyoruz” denildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar