Samsun’dan Dünyaya Açılan Lift Üreticisi DÜ.EL.SAN

Necati Dündar tarafından 1976 yılında Samsun’da kurulan DÜ.EL.SAN Elektromekanik Sanayi A.Ş., 48 yıllık tecrübesiyle Türkiye’nin en büyük lift üreticilerinden biri olarak dikkat çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 19.08.2024

Samsun’dan Dünyaya Açılan Lift Üreticisi DÜ.EL.SAN

 

 

Otomotiv ve ağır sanayi sektörlerinde geniş bir ürün yelpazesi sunan şirket, D.L.P markası altında sunduğu tail lift, slider lift, disabled lift, colon lift, van – panelvan lift gibi ürünlerle dünya genelinde talep görüyor.

DÜ.EL.SAN, otomotiv ve ağır sanayi sektörlerinde stratejik öneme sahip marş motoru, alternatör, endüvi ve DC motorlar üretimiyle tanınıyor. Son 20 yıldır, şirket D.L.P markasıyla yük indirme-bindirme sistemleri konusunda uzmanlaşmış ve bu alanda kritik bileşenlerin büyük çoğunluğunu kendi fabrikasında üretmektedir. Firma, aynı zamanda Türkiye'nin savunma sanayinde de önemli projelere imza atarak, Leopard tanklarının modernizasyonu kapsamında tankların marş motoru endüvisi ve tamamlayıcı unsurlarını üretmektedir.

‘’DÜ.EL.SAN’ın Üretim Kapasitesini 4 Katına Çıkardık’’

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Necati Dündar, firmalarının üretim kapasitesini 2022 yılından bu yana dört katına çıkardığını ve bu ivmeyi sürdürerek hem Türkiye'de hem de global pazarda büyümeyi hedeflediklerini ifade etti. Dündar, "2022 yılından bu yana yıllık lift üretim kapasitemizi dört katına çıkardık. Bu ivmeyi sürdürerek hem Türkiye'de hem de global pazarda daha da büyümeyi hedefliyoruz," ifadelerini kullandı. DÜ.EL.SAN, toplamda 110 kişiyi istihdam ederken, üretiminin üçte ikisini Rusya, Sırbistan, Hırvatistan, İtalya, Azerbaycan, Mısır, Suudi Arabistan ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediyor.

‘’Ar-Ge ve Yeniliklerle Küresel Pazarda Büyüyoruz"

DÜ.EL.SAN, Ar-Ge çalışmalarına büyük önem vererek, Samsun Teknopark’a giriş yapmaya hazırlanıyor. Dündar, firmanın Teknofest’te desteklediği üniversite takımıyla elde ettiği başarıyı, yenilikçi yaklaşımın bir göstergesi olarak değerlendiriyor ve "Ar-Ge çalışmaları, şirketimizi kendi içinde bir üniversite modeline dönüştürmeye yönlendiriyor. Bu doğrultuda hem firma içi hem firma dışı Ar-Ge çalışmalarını desteklemeye ve yürütmeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Dündar, DÜ.EL.SAN’ın Türkiye ve dünya genelinde kazandığı ivmeyi devam ettirmeyi, üretim hacmini artırmayı ve yeni pazarlara açılmayı planladığını ifade ederek, "Hedefimiz Türkiye ve global pazarda kazandığımız ivmeyi devam ettirmek, üretim hacmimizi artırmak ve yeni pazarlara yelken açmak," dedi. Şirket, savunma sanayi ve mobil hidrolik alanlarındaki çalışmalarını genişleterek, milli kalkınma vizyonuna katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. Aynı zamanda, sanayi ve üniversite işbirliği çerçevesinde ülkenin geleceği gençlerle birlikte çalışarak, sektördeki liderliklerini sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yaren KAYA

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar