Samsun'da Hamsi 200, Palamut 50 Liradan Satılıyor

Samsun’da balık sezonunun başlamasıyla tezgahlarda hamsi 200, palamut ise 50 liradan alıcı buluyor.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2024

Samsun'da Hamsi 200, Palamut 50 Liradan Satılıyor

 

1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle birlikte Samsun’da balıkçılar, denizlere açılarak ağlarını dolu dolu geri çekti. Hamsi ve palamut, Samsun’daki tezgahlarda yerini alırken, hamsinin kilogramı 200 liradan, palamudun tanesi ise 50 liradan satılmaya başlandı.

Saathane Meydanı’nda balıkçılık yapan Abdurrahman Keleş, tezgahlarının taze balıklarla dolup taştığını belirtti. Havaların hala sıcak gitmesi nedeniyle avlanmanın tam olarak istenen seviyede olmadığını vurgulayan Keleş, "Hamsi az, ancak palamut oldukça bereketli. İstavrit, çinekop, levrek ve somon gibi çeşitli balıklar da var. Şu an en çok ilgiyi palamut görüyor" dedi.

 

Havalar soğudukça balık tüketiminin artacağını belirten Keleş, "Balığa şu an da ilgi var ama soğuk hava geldikçe talep daha da artacak. Hamsi 200, palamut 50, levrek ve çipura 250, somon ve barbunya ise 100 liradan satılıyor. Satışlarımızda da artış bekliyoruz" diye ekledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar