TMO Genel Müdürü Güldal Samsun ve Ordu’da ziyaretlerde bulundu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal Samsun ve Ordu’da birtakım ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler kapsamında TMO’nun il müdürlüklerini ve fındık alım merkezlerini de gezen Güldal alımlarla ilgili incelemeler yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 10.09.2021

TMO Genel Müdürü Güldal Samsun ve Ordu’da ziyaretlerde bulundu

Karadeniz ziyaretlerine perşembe Samsun’da başlayan Ahmet Güldal sırasıyla TMO Samsun Şube Müdürlüğünü, Samsun Tarım ve İl Müdürlüğünü, Çarşamba’da Fındık Alım Merkezlerini ziyaret ederek fındık satmak için gelen üreticilerle yakından ilgilendi.  Bugün ise turuna Ünye ve Fatsa’da başlayan Güldal bu iki ilçedeki Fındık Alım Merkezlerinde incelemeler yaptı. Arından Ordu Merkez’e gelen Güldal burada da TMO Ordu İl Müdürlüğünü ve Fındık Alım Merkezini ziyaret etti.

Üretici TMO’ya ürün satmaktan memnun

Karadeniz programı sırasında Tv52’de katıldığı programlarda gündeme özel açıklamalarda bulunan Müdür Ahmet Güldal, üreticilerin TMO’ya ciddi bir ilgi ve alaka olduğunu söyledi. Güldal; “Bugün itibari ile 32 alım merkezinde hizmet veriyoruz. Bir hafta sonra bu sayıyı 50’ye çıkartacağız. Üretici oldukça memnun. Bu sezon randıman iyi. 27.50’dan aşağıya belge vermedim. 30 liralık belge verdiğimiz üreticilerimiz de oldu. Salgın, kuralık, piyasa dalgalanmalarına rağmen devletimiz mali yapımızı oldukça güçlendirdi. 4,2 milyon ton depolama kapasitemiz var. Depo, finans, işçi isteğimiz yok. Tarım neredeyse TMO oradadır. 4-5 ayrı operasyonu aynı anda yürütüyoruz” açıklamalarını yaptı.

“Üreticiler 26,5 altına kesinlikle ürünlerini vermesinler”

Üreticilerin rutubet konusunda bilinçli hale geldiğini söyleyen Güldal; “Fındık alımının ilk 8 günde 2 bin 500 çiftçiye 75 milyon TL ödemeyi yaptık. Üreticiler fiyattan şikayetçi olmadı. Üretici memnundur. Ekonomik rahatlığın daha iyi olsaydı daha iyi bir fiyat verilebilirdi. Ama bu şartlarda verilebilecek en iyi fiyat verilmiştir. Üretici TMO olmasaydı bu fiyatların olmayacağını söyledi. Üreticiler 26,5 altına kesinlikle ürünlerini vermesinler. Türkiye’deki fındık üzüm gibi ürünlerde rekolteye bakmayız. Fındıkta az sene, çok sene farkı kalmadı. Randıman yüzde 50’nin üzerine çıkmıştır. İstikrarlı bir üretim yılları geliyor” dedi.

(HALİL YILMAZER)

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar