Trabzon Şinik OSB, 1000 Yeni İstihdam Hedefliyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Şinik Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 2024 yılı için önemli projelere odaklanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.09.2024

Trabzon Şinik OSB, 1000 Yeni İstihdam Hedefliyor

2008 yılında Türkiye’nin 163. OSB'si olarak kurulan ve 2014 yılında ilk tahsisleri yapılan Şinik OSB, bölge ekonomisine sağladığı katkılarla dikkat çekiyor. Şu anda 700'den fazla kişinin istihdam edildiği bölgede, 23 aktif fabrika faaliyet gösteriyor.

2. Etap Genişleme Çalışmaları Sürüyor

Şinik OSB Müdürü İsmail Tatlıcı, 2024 yılı öncelikleri arasında 2. Etap genişleme çalışmalarının bulunduğunu belirtti. 2018 yılında onaylanan ve 2022’de başlayan bu çalışmaların, bölgenin kapasitesini artırmayı hedeflediğini ifade eden Tatlıcı, "Yeni etapta 26 yeni parsel oluşturmayı planlıyoruz. Bu sayede yaklaşık 1000 kişilik ek istihdam sağlanacak" dedi.

“Yeşil ve Dijital Dönüşümle Karbon Ayak İzi Azaltılacak”

Tatlıcı, OSB’de yer alan firmaların yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüme yönelik hazırlıklarının da sürdüğünü belirterek, bu konuda yapılan çalışmaları vurguladı. Bölgedeki firmalara karbon ayak izinin azaltılması ve yeşil dönüşümün avantajları konusunda bilgilendirmeler yapıldığını kaydeden Tatlıcı, önümüzdeki yıllarda bu alandaki çalışmaların daha da yoğunlaşacağını söyledi.

İhracatta Hedef Büyüyor

Şinik OSB, yeni bir organize sanayi bölgesi olmasına rağmen bazı sektörlerde önemli ihracat rakamlarına ulaştı. İsmail Tatlıcı, hedeflerinin birkaç yıl içinde Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasına girecek firmalar yetiştirmek olduğunu belirtti.

Tatlıcı, OSB olarak firmaların Avrupa Birliği hibeleri ve kredileri gibi çeşitli destek mekanizmalarından faydalanmaları için çalışmalarını sürdürdüklerini ekledi. "Danışmanlık hizmetleri alarak firmalarımızı yönlendiriyoruz ve AB kredileri ile Dünya Bankası desteklerini yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar