Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı: Hukukun Ekonomideki Rolü Önemli

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri, Ekonomi - Hukuk Buluşmaları toplantısına katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 26.06.2024

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı: Hukukun Ekonomideki Rolü Önemli

Başkan Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada, etkin bir hukuk sisteminin ekonomik sistemin sağlıklı işleyebilmesi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. "Bu manada hukukun ekonomideki rolü, piyasanın düzenli işleyip gelişmesini sağlayacak yasal çerçevenin oluşturulmasıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde arabuluculuk ve tahkim ile ilgili çok güzel çalışmaları var. Bunlar iş dünyası için önemli. İş insanları olarak güvenli pazarlar ararız, oradaki iş hukukuna bakarız. Şu anda dünyanın birçok bölgesinde avantajlı iş fırsatları var ancak ilk bakılan iş hukukudur. Mutlaka Türkiye'ye yatırıma gelen insanlar da bunu yapıyor. Türkiye'ye ne kadar yabancı yatırımcı gelirse ülkemiz o kadar daha ileri gider. Bunun önüne bir set oluşturmayacağız. Bunlara destek vereceğiz. Türkiye'de çok büyük bir potansiyel var. Bunu değerlendireceğiz. Teknolojiye yatırım yapacağız. Yabancı yatırımcı gelirse o teknolojiyi de beraberinde getiriyor ve teknoloji gelişiyor," dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar