Trabzon’da kentsel tasarım projesi 70 milyon liraya mâl olacak
Yaklaşık 70 milyon liraya mâl olacak Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi ihale kapsamına girdi.
info@karadenizekonomi.com / 29.01.2021
Yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi ihale kapsamına girdi.
Proje hakkında açıklamada bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, ‘’Trabzon’umuzun doğal yapısını korumuş en güzide yerlerinden biri olan Ganita’nın yeniden eski günlerine dönmesi, vatandaşlarımız ve turistlerimizin güzel vakit geçirebilmesi için Ganita-Faroz arasında hazırladığımız kentsel tasarım proje çalışmaları tamamlanmış olup, 26 Ocak Salı günü ihalesi gerçekleştirilecektir. Toplam 200 bin metrekarelik alanımız, yaklaşık 3 kilometrelik de sahil şeridimiz bulunmaktadır. Projeyi tasarlarken eski Ganita, eski Faroz ve aradaki aksları göz önünde bulundurarak, proje ofisleri ile mimar arkadaşlarımızın öngörüleri ve Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun takdiri ile Ganita’yı eski haline dönüştürecek bir proje ortaya çıkardık. Proje kapsamında Gazipaşa’dan ve Cumhuriyet Caddesi’nden farklı yol aksları oluşturduk. Moloz’da yapılan caminin etrafındaki düzenleme çalışmaları ile Ganita etrafındaki bölgemizi birbirine bağlayacak eğimi düşük köprülerle birlikte iki taraftaki alanın yaya sirkülasyonunu sağlamayı hedefledik’’ ifade etti.
‘’Proje kapsamında olanlar’’
Ganita-Faroz Projesi kapsamında 1 adet restoran, 4 adet kafe, 7 adet büfe, 1 adet personel birimi, 2 adet bebek bakım ve engelli tuvaletleri ve 2 adet su deposu oluşturuldu. 76 bin metrekarelik yeşil alan mevcut. Yaklaşık olarak 3 kilometreye yakın bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacaktır. Bin 500 metrekarelik toplam üstyapı alanı bulunmaktadır. İnovatif çocuk oyun alanları, büfeler, gün batımı, gün doğumu terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, su gösterilerinin olduğu alanlar yer almaktadır. Faroz’a doğru olan kısımda ise denize doğru inen iskeleler, seyir terasları oluşturuldu. Aralıklı olarak büfeler yerleştirildi. Balık tutma alanları, bu alanlarda engellilerin, yaşlıların ve çocukların kullanabileceği alanlar ve çocuk oyun köyü oluşturuldu.