Emekli bayram ikramiyesi maaşla birlikte mi verilecek?

Emeklinin bayram ikramiyesi ödeme tarihleri sorgulanıyor. Emekli bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağının açıklanması sonrası gözler emekli maaşlarına çevrildi.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2024

Emekli bayram ikramiyesi maaşla birlikte mi verilecek?

 

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine bayramdan önce ödeme yapılacak. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekli maaşları ne zaman ödenecek, tarih erkene çekildi mi?

Milyonlarca emekli, "Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak", "Emekli bayram ikramiyesi ve maaşlar birlikte mi verilecek" sorularının yanıtlarını araştırıyor. Yılda iki kez ödenen bayram ikramiyeleri yüzde 50 artış yapılarak 3 bin liraya yükseltilmişti. Bayram ikramiyesinin ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere ödenmişti.

Bu yıl Kurban Bayramı 16 ile 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiye ödemelerinin bayramdan önce verileceğini açıkladı.

Emekliler ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını alabiliyorlar. Bu durumda bazı emekliler bayramda maaş alacakken, bazılarının ise maaş ödemeleri daha sonraya kalacak. Bu yüzden tüm emekliler için bayram öncesi aylık ödenmesi ile ilgili haber bekleniyor.

Sabah'ın haberine göre, SSK emeklileri ayın 17-26'sı, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28'i arasında maaş alıyor. Bu durumda çok sayıda SSK emeklisinin maaş günü bayrama rastlayacak. Bayram günü ödeme yapılmaması için tüm emeklilerin aylıklarını ikramiyelerle birlikte 10-14 Haziran tarihleri arasında alması söz konusu olacak.

Birçok emeklinin aylık ödeme günü ise bu yıl Kurban bayramına rastlıyor. Bilindiği gibi memur emeklilerinin maaş ödeme günleri ayın 1'i ile 5'i arasında oluyor. Bu yüzden memur emeklileri aylıklarını zaten bayram öncesinde almış olacaklar.

Emekli ikramiyesinden Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aylık alan tüm hak sahipleri yararlanıyor. Emekliler maaşları ne olursa olsun 3 bin lira ikramiye alırken ölüm maaşı alan dul yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlar hisse oranlarına göre ikramiyeden yararlanıyor.

Aylık oranı yüzde 75 olana 2 bin 250, yüzde 50 olana bin 500, yüzde 25 olana 750 lira bayram ikramiyesi yatırılacak.

Bilindiği gibi şu anda uygulanan emekli taban maaşı 10 bin lira. Bayram ikramiyeleri de 3 bin liraya çıkartılmıştı. Bu durumda bayramdan önce emeklilere en az 13 bin lira yatırılmış olacak. Emekli maaşı 10 bin TL'den yüksek olan emekliler kendi aylıklarını ve buna ilaveten 3 bin liralık ikramiyelerini alacak.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar